› 
 › 
09.03.2011

Cercis Murat Konağı Lübnan lezzetleri ile buluşturuyor

Cercis Murat Konağı, lezzeti ve gizemiyle ünlü, mönüdeki her tadıyla şaşırtan ve iddiasını ortaya koyan Lübnan mutfağı konsepti ile Mart ve Nisan ayı boyunca size farklı bir deneyim yaşatacak...

Cercis Murat Konağı, Mart ve Nisan ayı boyunca mezeden meyveye, zeytinyağlıdan tatlıya muhteşem kahvesi ve tabii ki arakıyla ünlü Lübnan mutfağını, farklı tatlar peşinde koşan konuklarıyla buluşturuyor. Shanklish (kekikli peynir), Moutabbal (tahinli patlıcan) gibi mezelerden kuzu etli sıcak humusa, Lübnan tatlılarından Zahter çayına kadar değişik ve dayanılmaz tatların yer aldığı Lübnan mutfağı, Güneydoğu, Ege, Arap ve Akdeniz mutfaklarının en güzel örneklerini sunuyor.

Cercis Murat Konağı Lübnan lezzetleri ile buluşturuyor

Cercis Murat Konağı, damaklarda kalacak muhteşem tatları biraraya getirdiği Lübnan mutfağı Beyrut mönüsünde; mezeler “Sayda” , salatalar “Al Hamra”, zeytinyağlılar “Baabda”, tatlılar “Harrisa” gibi her çeşide Beyrut’ta bulunan yerlerin adını vererek yemeklerde olduğu kadar sunumda da farklılık yaratıyor.



Lübnan mutfağı hakkında
Güneydoğu, Ege, Arap ve Akdeniz mutfağının bir karışımı olan Ortadoğu’nun en egzotik, lezzetli ve gizemli mutfağı Lübnan mutfağı. Mutfağın en öne çıkan tatları ise bin bir çeşidiyle mezeleri. Zeytin ve zeytinyağı cenneti diyebileceğimiz Lübnan mutfağının baştacı ise kekik türünden ama kekikten çok daha aromalı olan ve her formatta karşınıza çıkabilen Zahter.

Yemeklerin yanında alkollü ve alkolsüz içeceklerde de farklılık arayanlar için Lübnan mutfağı vazgeçilemez. Kahvenin en güzel hali olan Kakuleli Türk Kahvesi’ni Kakulleli Mırra ya da daha hafif bir tat olan Cafe Bayda takip ediyor. Alkollü içeceklerde ise ilk üzüm suyu beyaz veya kırmızı şarap şeklinde servis ediliyor. İkinci ve son üzüm suyu Arak ise küçük bardaklarda ikram ediliyor. Arakın rakıdan farkı ise sadece üzüm suyundan yapılıyor olması.


Cercis Murat Konağı İstanbul adres
Yazmacı Tahir Sokak
No: 22 Suadiye
Tel: 0216 410 92 22 - 0216 410 92 23 - 0216 464 36 71

Cercis Murat Konağı Mardin adres
Birinci Caddesi
No: 517
Tel: 0482 213 68 41 - 0482 213 75 17


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER