› 
 › 
Hürriyet Cumartesi 12.06.2012

Çeşme'nin en yenisi: Tektekçi Alaçatı

İstanbul'un gözde mekanlarından Tektekçi, ikinci şubesini Çeşme Alaçatı'da açtı. Bu yaz Çeşme'de yaz akşamlarının tadı shot ve arkadaşlarla keyif ile birleşecek.

İstanbul’un en popüler shot barı Tektekçi geçen kışın başında Galatasaray Tomtom Sokak’ta açıldı. Ama sosyal medyada o kadar kuvvetliler ki içkileri gibi kendisi de hap kadar olan bu mekanın adını duymayan kalmadı. "Yahu şu Tektekçi’ye bizi de götür" diyen çok arkadaşım oldu. Ortamını ve shot’larını ben de çok seviyorum yalnızca "Tektekçi" ismine bir türlü ısınamadım. İnsanın aklına çay bardağında rakı içilen sahil balıkçılarını getiriyor.

Çeşme'nin en yenisi: Tektekçi Alaçatı

Pedallı lavabolar
İstanbul’umuzun bu yeniyetme mekanı bir de girişken ki sormayın. Şimdi İzmirlilerle buluşuyor. Çeşme Alaçatı’da yazlık açtı. Alaçatı’da Orta Kahve’yi bildiniz mi? 10 metre sonra sola sapın karşınızda. Nar, limon ağaçları içinde 100 yıllık bir binaya yerleşmiş bizimki. Hem bahçe hem terası var. Rengarenk stantlar ve minderlerle döşenmiş. Ama evin orijinal öğeleri korunmuş. Mesela eski tuvaletlerdeki eski mermer lavabolar pedala basılarak akıyor.

İstanbul’daki Tektekçi biraz daha genç işiydi. Alaçatı şubesinin yaş ortalaması 25-45. Alaçatı esnafı da geliyor, yaz-kış Çeşme’de kalanlar da. İstanbul’dan bilenlerin yanısıra şimdi yeni yeni İzmirliler de tanışıyor Tektekçi shot’larıyla. Hallerinden o kadar memnunlar ki mekanın ortakları "Bu kış İzmir’e de mi bir şube açsak" diyor.

Gongo anavatanında
Kışlık shot’ların yanısıra mönüye yazlık ferahlatıcı shot’lar da eklenmiş. Taze şeftali suyu, satsuma ve lime’la hazırlanan Griffin bunlardan mesela. Bu arada hoş bir tesadüf. Kışın en sevilen shot’larından benim de favorim olan damla sakızlı Gongo da böylece anavatanı Çeşme’ye dönmüş oldu. İçkilerin sunumu da daha bir hoşlaşmış. Shot bardaklar buzdan. Aslında zekice... Elime bir shot alayım bütün gece takılayım derseniz mümkünü yok, eriyor!

Beyoğlu DJ'leri
Müzik olarak İstanbul’daki tarzlarını aynen devam ettiriyorlar. Pop, pop-rock, eğlenceli soul ve funk melodiler çalıyorlar. Mekan haftanın her günü 19.00’dan itibaren açık. Shot’ların fiyatları 5-15 lira.
Savaş Özbey

Tektekçi Alaçatı
Tel: (0533) 774 74 60
Adres: Tokoğlu Mah.Kemal Paşa Cad. No: 59
Alaçatı-Çeşme, İzmir


Tektekçi TomTom
Tel: (0533) 774 74 60
Adres: TomTom Mah. Acara Sok. 2/1
Beyoğlu, İstanbul


tektekci.com.tr


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER