› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 22.11.2011

Cihangir'in yeni fırını Abracadabra's Datlı Maya

Arnavutköy'deki Abracadabra'yı kapatıp, Firuzağa'daki tarihi bir fırını alan şef Dilara Erbay, Datlı Maya'da yine harikalar yaratıyor.

Cihangir'deki değişim, dönüşüm hiç bitmiyor. Kimi güzel oluyor, kimi içler acısı... Semtin dokusu tamamen yenileniyor, eskinin kıymetini bilenler ise parmakla gösteriliyor.

Cihangir'in yeni fırını Abracadabra's Datlı Maya

Şef Dilara Erbay onlardan biri. Ünü Türkiye'yi çoktan aşmış bir çılgın şef o. Sanatla yemeği buluşturduğu ilginç işleri hep çok konuşuldu. İşte Dilara Erbay'ın yüzümüzü gülümseten yeni numarası:

Arnavutköy'deki Abracadabra kapandı ama küçük bir hokus pokusla adı Cihangir'de yaşayacak. Zira Dilara Erbay, eski bir simitçi fırınını aldı, Abracadabra's Datlı Maya ismiyle açtı. Fırının cephesi masmavi. Kendi küçük ama içinde yapılanlar büyük. Açmalar, poğaçalar ve tabii simitler buranın has ürünleri. Ama bunlarla yetinmeyin sakın. Lahmacun da var mönüde, güveçte sebzeler de. İspir kurufasulyesinden tam mevsimindeki kapuskaya aklınıza gelebilecek her türlü geleneksel lezzeti de bulabilirsiniz bir gün karşınızda. Hepsi tarihi taş fırında pişiyor.

Caminin hemen arkasındaki Abracadabra's Datlı Maya'da yakın zamanda Dilara Erbay'ın aklına düşün nice lezzet de fırında pişecek.

Pudra.com olarak Datlı Maya'ya gidin diyoruz. Hem bir mahalle havası alırsınız, hem de tarihi bir fırında bir sanatçı-şefin elinin değdiği lezzetli yemekler, pastalar, börekler yersiniz. Canım çekti ama hemen gidemem derseniz, onun için de bir çare var. Telefon açarsanız kapınıza gönderiyorlar.

Abracadabra's Datlı Maya
Firuzağa Mah, Türkgücü Cad., No:59/A, Cihangir
Tel: (0212) 292 9057
Her gün 08:00-24:00 arası açık.
www.datlimaya.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER