› 
 › 
TimeOut 21.10.2010

Cozy Lounge: Cihangir'de samimi bir restoran!

Cihangir'in yeni mekanlarından olan Cozy Lounge'un sıcak ve samimi ortamında lezzetli yemekler yiyip ve canlı müzik dinleyebilirsiniz.

Cihangir'deki mekânlara bir yenisi katıldı. Menüsüyle birçoklarına benzer gibi görünse de Cozy Lounge'un bir farkı var. O da müzik.

Cozy Lounge: Cihangir'de samimi bir restoran!
Foto: fesmekan.mynet.com

Bu sezon Cihangir’de canlı müziğin alternatif adresi olacağına inandığımız Cozy Lounge’un ortakları eskiden pek çok mekân işletmiş bir ikili. Sektörden bir süre el ayak çekseler de, mekân açma fikriyle Cozy Lounge’a giriştiklerinde müzikten sıyrılamamış, mekâna akşamları canlı performansların gerçekleşebileceği bir köşe de eklemeyi ihmal etmemişler.

Cozy Lounge nasıl bir yer?

Mekânın kendisi oldukça minimal ve sade. Hatta biraz yeşilci olduğu da söylenebilir. Dışa taşan masalarına da çiçekler kondurmuşlar. İnce uzun salonuna göz yormayan pastel yeşil, kahve tonları hakim. Salonun sonunda barın hemen arkasında yer alan bölüm lounge havasında. Rahat koltuklar, duvarlarda bej rengi kabartmalı plakalar bulunuyor. Ortam loş. İşte bu bölüm canlı performanslarda koltukların kaldırılıp sahnenin kurulacağı alan. Bu alanı butik bir sahne olarak da tarif etmek doğru olur.

Cozy Lounge'da menü
Cozy Lounge’un menüsü bir Cihangir mekânının olmazsa olmazı kahvaltılarla başlıyor.

Annemin kahvaltısı, geniş geniş kahvaltı ve sıcak kahvaltı gibi serpme kahvaltı tabaklarının yanı sıra yumurtalı ekmek, bal-kaymak, simit tabağı gibi çeşitler ve Cihangir’de çok sık rastlamadığımız gözleme çeşitlerini de bulmak mümkün.

Menüde kahvaltı sonrası öğünler için tortilla ekmeğine sarılı burritolar, cibatta ekmeğine sandviçler, salatalar, pazı dolması, risotto ve daha birçok çeşit mevcut. Vodka somon; incir soslu takoz bonfile, portakallı ördek, mücverburger, tahinli Lübnan mantısı; sebze istiridye, susam yağı Cozy’nin tavsiye edeceğimiz spesiyallerinden.

Akşamüstü ya da iş çıkışı bir içki için gidecekseniz içkinizin yanında atıştırmalık düşünülmüş bira, şarap ve rakı tabaklarına da takılabilirsiniz.

Tatlı olarak dondurmayla servis edilen bademli sufleyi tek geçiyoruz. Cozy’nun bar menüsünde de aradığınız içkiyi bulmanız mümkün.

Şarapseverler için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. İçki menüsünde ‘shut’s’ başlığı altında listelenmiş shot’ların da bir dilbilgisi hatasından öte ironik bir anlatım olduğuna inanmak istiyoruz.

Yemeklerin kıvamı yerinde, sunumlar şık, küçük detaylarıyla iştah artıran cinsten. Canlı müzik yokken gün içinde kulağınıza çalınan smooth-acid jazz yerinde. Ortam iyi, ambiyans huzurlu. Bir yoklamayı da canlı müzikle çekmek gerek.

Menüden
Annemin kahvaltısı 10 TL
Pazı dolması 9 TL
Safran ve üç mantarlı risotto 15 TL
İncir soslu takoz bonfile 29 TL
Bademli sufle 12 TL

Kaynak: Timeout.com

Cozy Lounge
Cihangir Caddesi 35/B
Tel: (0212) 244 23 73


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER