› 
 › 
Milliyet 12.03.2010

Dim Sum İstinye Park'ta açıldı

Dim Sum 'Çin mantısı" demek. Buharda pişmiş dim sumlar son derece sağlıklı ve nefis.



Christopher Penna ve Ben Carrington, İstinye Park’ta Dim Sum adlı bir restoran açtılar. Dim sum, 'Çin mantısı' demek. New York’ta dim sum için ‘yeni sushi’ bile diyorlar. Buharda pişmiş dim sumlar son derece sağlıklı. Çinli şeften genç kalmasının sırrının her gün dim sum yemek olduğunu da öğreniyorum. Çinliler gerçekten yaşlarını hiç göstermiyor!

Sağlıklı yemek, makul fiyat
Dim Sum, The House Cafe’nin hemen yanında, restoran-bar tarzı bir yer. Burada hızlı bir yemek yiyip 20 dakika içinde kalkabiliyorsunuz. Bütün dim sumlar beş Çinli şef tarafından elle hazırlanıyor. Buharda, ızgarada, fırında ve kızarmış çeşitleri var. Buharda wasabi ve karidesli çin mantısı nefis. Sebzeli, deniz ürünlü, tavuklu, etli seçenek çok.

Fiyatlar makul. Bir tabak Çin mantısının fiyatı 6.5-10 TL arasında değişiyor. Dim sum dışında çorba ve çıtır ördekli ya da acılı deniz mahsullü gibi salata çeşitleri de var.


Çiçek açan Çin çayları
Yemekle birlikte Çin çayı içmenizi öneriyorlar. Özellikle de top halinde sıcak suya attığınızda çiçek açan çayları. Benim en çok hoşuma giden bu çayları şarap kadehlerinde sunmaları. Bir yandan çok sağlıklı bir yasemin çayı içiyorsunuz, bir yandan da kendinizi şarap içiyor gibi hissediyorsunuz. Soğuk bir şey içmek isterseniz de bu sağlıklı çayları maden suyuyla karıştırıp buzlu yapıyorlar. Tabii mönüde şarap ve kokteyller de var. Eve servis ve catering hizmeti de veriyorlar. Dim Sum bu lezzeti ve fiyatları korursa yakında bir zincir olur. Zaten şimdiden Nişantaşı ve Bebek’te yer bakmaya başlamışlar. Geç kalmadan deneyin.
Tel: 0212 345 70 48



Çağdaş Ertuna


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER