› 
 › 
pudra.com 19.04.2010

En iyi Rum meyhanesi: Cibalikapı Balıkçısı

İstanbul'un en iyi meyhanelerinden olan Cibalikapı balıkçısı'nın mutfağı Ege, Akdeniz ağırlıklı. En taze, en lezzetli malzemeleri kullanan restoranın mezeleri, otları ve balıkları nefis.

Cibalikapı Balıkçısı 2001 yılında doğdu...18 yıl gazetecilik yaptıktan sonra mutsuz olup, sevdiği işi yapmaya karar veren Behzat Şahin, eski İstanbul'un namlı meyhanelerinin bulunduğu yerlerden birini seçti. Şahin, yola çıkarken küçük hesap peşinde koşmayıp sadece kaliteli, taze ürün kullanımını baz aldı. Bulabildiği en iyi malzemeyi kullanıp, lezzetleri en sade şekliyle biraraya getirdi. Yıllar içinde mükemmellik arayışı geliştikçe gelişti ve şimdi Türkiye'nin dört bir yanından (hatta Yunanistan'dan) farklı ürünler mutfağında buluşuyor, restoranın kendi tarzına uygun lezzetlere dönüşüyor.

En iyi Rum meyhanesi: Cibalikapı Balıkçısı

Cibalikapı Balıkçısı geleneksel İstanbul Rum Meyhanesi'nin günümüzdeki uzantısı. Restoranın mutfağı Ege, Akdeniz ağırlıklı. Mevsimine göre çeşit çeşit otlar, deniz ürünleri, balıklar. Üstelik de geleneksel tarza bağlı kalarak. Her şey olması gerektiği gibi pişiyor. Balık ızgaralıksa meşe kömürü ateşinde ızgara; tavalıksa temiz yağda tava.



Haliç'ten sonra Moda'da ve Bodrum Torba'da
Haliç'teki dükkan üç katlı ahşap bir bina. Özellikle bahar ve kış aylarında rezervasyonsuz yer bulunmuyor ve mekan tarihi Cibalikapı'nın hemen yanı başında, Hasköy'den Galata Kulesi'ne, Topkapı Sarayı'na uzanan nefis bir panoramaya sahip.

Anadolu yakasında oturan müşterileri yoldan yakınınca, "Artık karşıya da geçmeliyiz" diyen restoran, 2004 yilinda Anadolu yakasında da yine Haliç gibi özellikli, bir semt Moda'daki yerini buldu. Anadolu Yakasının denize, yeşile uzanan en güzel yolunda, tarihi Moda İskelesi inişinde...Fonda taş plakların derinden gelen keyifli sesi, rembetikolar, Yorgo Bacanos'lar, Münir Nurettinler, Udi Hrantlar...

Yaz başında ise Torba'da açtığı şubesinde, enfes iskelesi, nefis manzarası ve bembeyaz dekorasyonu ile Bodrum'un en hit mekanlarından biri olmayı başardı...



Eşsiz lezzetler
Mevsime ve malzemelerin tazeliğine göre değişiklik gösteren meze tepsisinde; Cibalikapı Usülü Girit Ezme, Topik, Kaya Koruğu gibi klasikleşmiş mezeler her daim bulabilirsiniz…

Cibalikapı usulü Girit ezme dedikleri meze, peynir, ceviz, antep fıstığı, zeytinyağı ve baharatlarla yapılıyor. Saraylı isimli meze ise 1748 tarihli bir el yazması yemek kitabından keşfedilmiş.

Ara sıcaklarda da fark atıyorlar. Özel bir antapottan yaptıkları ızgara, bütün pişirdikleri kalamar, yine ızgara ettikleri midye lezzette birbiriyle yarışıyor.





Cibalikapı Balıkçısı’nda şimdi ot zamanı!
Bahar, yenilebilir otların da zengin çeşide ulaştığı mevsim. “Ot Mezesinin En İyi Adresleri” arasında gösterilen Cibalikapı Balıkçısı'nın Haliç ve Moda şubesi de bu zenginlikten payını aldı. Her gün 20-25 çeşit mezenin sunulduğu tepside, ilkbaharla birlikte deniz börülcesi, radika, labada, kaz ayağı, ebe gümeci, turpotu, yaban pancarı, cibes, kaya koruğu, gelincik, ısırgan otu, yabani kuşkonmaz, şevketi bostan en taze ve sade halleriyle sunuluyor. Cibalikapı Balıkçısı otları kavurmadan, olması gerektiği kadar haşlayarak sızma zeytinyağı ve sirke ya da taze sıkılmış limon suyu soslarıyla servis ediyor.



Ayrıca meraklıları için kenger otu zeytinyağında sotelenerek pul biberli sos ile sıcak ot olarak sunuluyor. Mezelerde kullanılan sızma zeytinyağı Edremit'teki ödüllü bir aile işletmesinden, otlar ise Ege, Akdeniz, ve Marmara'dan toplanıyor. Rakının en sağlıklı mezesi olan otların yanı sıra diğer mezeler ve balıklar da de sizi bu sofraya davet ediyor.

www.cibalikapibalikcisi.com

Haliç: 0212 533 28 46
Moda: 0216 348 93 63


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER