› 
 › 
timeout.com 13.04.2010

Etiler'e butik kafe: Kafedam

Butik bir Etiler kafesi olarak öne çıkan mekân, semtin ruhunu yansıtan dekoru ve tatmin edici porsiyonlarıyla keşfedilmeyi hak ediyor...

Etiler civarında bulunan evlerde nasıl eşyalar gözünüzde canlanıyorsa, burada bulacaklarınız da onlar. Zaten dekorasyonun yaratıcısı mekân sahibi de bu bölgede oturuyor, bu anlamda dekorasyonu çok başarılı ve samimi bulduk. Mor, dore ve beyaz tonlar ağırlıklı olarak kullanılmış. Mekânda farklı kumaşlarla kaplı koltuklar, farklı boylarda masalar, masalarda çiçekler, duvar kağıtları, çay ve kahve servisinin yapıldığı küçük bir bar dikkati çekiyor. Bu bölgede oturanların evde yemek yemek istemedikleri her anda hiç çekinmeden ev sıcaklığı ve rahatlığındaki lezzetleri burada bulmaları mümkün. Keza bizim gittiğimiz saatlerde beş altı kişilik ‘altın kızlar’ kod adıyla anabileceğimiz bir grup da tam dediğimizi yapıyordu, çay sohbeti için Kafedam’da buluşmuşlardı.

Etiler'e butik kafe: Kafedam

Dünya mutfaklarından seçme lezzetler
Mekânın kapasitesi 40 kişilik. Hem içeride, hem de dışarıda masaları var. Sokak sessiz sakin; tek tük araba geçiyor. Dışarıda da keyifle oturulabilir. İç mekânda ise sokağa bakan cephe boydan boya cam. Bu sayede içerisi oldukça aydınlık, sokak çok hareketli olmasa da bu manzara mekâna ayrı bir hava katıyor. Kafedam’ın dünya mutfağı ağırlıklı menüsü çok sıradışı değil. Mekân sahipleri sadece gerçekten iyi yaptıklarına inandıkları yemekleri menüye koymuş. Hazırladıkları liste az ve öz ama her damak tadına hitap eden bir lezzet sığdırmışlar. Bufallo wings gibi başlangıçlar, salatalar, makarna ve noodle çeşitleri, ciabatta ekmeğinde sunulan sandviçler ve ana yemek olarak ayrıca alabileceğiniz et ve tavuk seçenek- leri var. Patates salatası ile ahşap bir servis üzerinde sunulan dana şinitzelini tavsiye ediyoruz. Makarnaları da taze makarna olmasa da o tatta, sosları hafif ve lezzetli.

Lav’dam tatlısını mutlaka deneyin!
Bayıldığımız tatlısı ise Lav’dam. Sunumu kadar lezzeti de harika bir tatlı. Aslında bir çeşit sufle ama bildiğiniz sufle değil. Kalp şeklinde üzerinde dondurma, çilek ve kalbin ortasından geçen ok şeklinde sıkılmış çilek şurubuyla servis ediliyor. İçinden çikolatası yanardağdan püsküren lav gibi tabağa yayılırken bir yandan dondurma eriyerek akan çikolata ile kaynaşıyor. Kreması ve keki oldukça hafif, ağırlık yapmıyor, tatlısıyla insanın içini baymıyor. Lav’dam’ı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Porsiyonları büyük ve doyurucu. Fiyatlar da buna oranla oldukça uygun. Paket servisi var.


Kafedam
Tel: (0212) 352 52 33
Adres: Seher Yıldızı Sokak 51 A, Etiler


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER