› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.02.2010

Feriköy’de bir Pazar

Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Feriköy’de Bir Pazar’ antika, ikinci el ve el yapımı tasarım meraklılarını her Pazar bir araya getiriyor.

Yaklaşık bir buçuk ay önce keşfettiğim, Pazar günlerime ayrı bir keyif katan, bu yazıya başlığını atan ‘Feriköy’de Bir Pazar’ nedir diye merak ederseniz, hemen paylaşmak isterim...

Feriköy’de bir Pazar

Abdullah Abi’nin ikinci el saatleri, Papatya’nın kırmızı kalpli hediyelik eşyaları, Blazar’ın takı tasarımları, Mümin Abi’nin kameraları, Mine Hanım’ın el yapımı kıyafetleri, Hülya Abla’nın otlu peynirli gözlemeleri-mantıları ve daha adını bilmediğim için burada zikredemediğim, tarif etmeye doyamayacağım birbirinden keyifli nice tezgahlar… Tezgahların üzerinde eski daktilolardan ikinci el gözlüklere, özel tasarım saç aksesuarlarından el yazmalarına, 8 mm kameralardan retro oyuncaklara, eski teneke kutulardan koleksiyonluk kalemlere kadar ister ikinci el, ister antika, ister sıfır bir sürü şey bulmak mümkün… Ve düşünün; tüm bunları pazarın tam ortasındaki müzik setinden gelen Edith Piaf parçası ‘Allez Venez Milord’ eşliğinde geziyorsunuz! İşte böyle bir pazar…

Feriköy’de Bir Pazar, İstanbul’da eksikliği duyulan bir ortamı yaratmak için adım attı. Havalar biraz daha açtığında, Pazar daha da büyüyecek; Feriköy bir Portobello olacak sanki… Benim için durum –yağışlı ve soğuk havalara rağmen- Feriköy’de ‘her’ Pazar oldu, eminim sizler de buraya bir kez uğradığınızda müdavimi olacaksınız!

Feriköy’de Bir Pazar, Şişli Bomonti’de, Cumartesi günleri organik pazarın kurulduğu yerde! Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla… Eğer masa kiralamak istiyorsanız günlük kira bedeli sadece 30 TL. Masa kiralamak ve yiyecek-içecek hariç dilediğiniz her şeyi satmak için ferikoydebirpazar@gmail.com adresine mail atmanız yeterli. Niyetiniz bir şey satmak değil de, alışveriş yapmak veya keyif çatmak ise Pazar gününüzü buraya ayırmanız yeterli! Pazarla ilgili gelişmeleri ise Facebook grubundan takip etmeniz mümkün.

Yağmuru bahane etmeyin, üzeri kapalı… Cüzdanı bahane etmeyin, fiyatlar çok uygun… Yolunu bahane etmeyin, kroki aşağıda…


Feriköy'de 'İyi' Pazar'lar!




POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER