› 
 › 
Milliyet Cadde 04.08.2010

İstanbul'da yeni bir steakhouse: Nusr-et

Son günlerde İstanbul’un en piyasa yeri olan İstanbul Etiler Çamlık’taki Nusr-et. Nusr-et, et yemekleri ve ortamıyla et sevenlerin hatta sevmeyenlerin bile gözdesi olacak.

İstanbul Etiler Çamlık’taki Nusr-et’e gittiğinizde kendinizi bir TÜSİAD toplantısında zannedebilirsiniz. Hiç ummadığınız kişileri bir araya getiren isim, neredeyse bir popstar kadar fan’ı olan Nusret Gökçe. İstanbul’da et konusunda ondan daha iyisi yok!


Nusr-et'in hikayesi
Daha açılalı dört-beş gün oldu. Açıldığından beri her gece hiç sektirmeden orada yemek yiyen tanıdıklarım var. Açılışa gelenleri görseniz kendinizi pekala TÜSİAD toplantısında zannedebilirdiniz. Hayır, öyle şaşaalı bir yerden bahsetmiyorum. Tam aksine son derece rahat bir ortam. Ama salaş bir yere yemeğe gidiyorum diye sakın buraya bakımsız gitmeyin. Çünkü, son günlerde İstanbul’un en piyasa yeri burası. Her gittiğinizde o kadar çok tanıdık isimle karşılaşacaksınız ki bu uyarı için bana teşekkür edeceksiniz.

Bu gizemli yerin adı Nusr-et. Sahibi Nusret Gökçe’den daha önce size bahsetmiştim. Etiler Günaydın Kasap’ı diğer Günaydın’lardan ayıran özel biri o. Çok erken başlamış, tam 14 yıl Günaydın’da çalışmış. Et konusunda İstanbul’da onun üstüne birini daha tanımıyorum.

Nusret kısa süre önce Günaydın’dan ayrıldı, New York’a gidip çok istediği bir şeyi yaptı, farklı steakhouse’larda çalıştı. Zaten daha önce de Arjantin’de eğitim almıştı. Şimdi bütün bu birikimi, et aşkı ve tatlı diliyle kendi yerini Etiler Çamlık’ta açtı.

Şifreyi not edin: Lokum ve ceviz
Nusret’in yerine gidince mönü gelmiyor önünüze, tabii ısrar ederseniz mönü veriyorlar ama buranın raconu Nusret size ne getirirse onu yemek. Öyle bonfile, t-bone steak falan diyemiyorsunuz. Nusret’in etlere taktığı özel isimler var. Favorisi lokum ve ceviz. Benim gibi normalde kırmızı et yemeyen birine bile eti sevdirebiliyor.

Yeni yeri Günaydın Kasap rahatlığında ama kesinlikle daha şık. Daha büyük ve daha kalabalık olduğu için Nusret’i mutfaktan çıkarmak zor oluyor. Ama ilk haftanın da etkisi var tabii bunda. Çünkü Nusret fanları onu masalarında görmek istiyor. Onunla bütün müşterilerinin birebir ilişkisi var. Hatta o kadar zeki bir adam ki her tanıştırdığınız kişinin fotoğrafını çekip telefonuna öyle kaydediyor. Böylece rezervasyon için aradığınızda kiminle konuştuğunu biliyor.

Nusret’in özel etlerinden yemek için şifre belli, lokum ya da ceviz demeniz yeterli. Siz dur demezseniz o da durmaz. Nusr-et’te etler kadar piyasa da sizi şaşırtacak. Hemen gidip görün. Bir bakacaksınız, benim anlattıklarımı siz de ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz.

Çağdaş Ertuna, Milliyet

Nusr'ET Steak House
Nusret Gökçe
Etiler Çamlık İhsan Aksoy Sokak No 6
Etiler - İstanbul
Reservasyonlarınız için: 0212 265 30 37


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER