› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.09.2012

İstanbul Doors Group'un son restoranı Raika, The Marmara Hotel'in çatısında!

The Marmara Hotel İstanbul'un 20. katında açılan Raika, Anadolu ve Trakya'nın yöresel mutfaklarından pek çok farklı lezzeti, yenilikçi ve yaratıcı bir yorumla sunuyor.

Bugünleri de görecektik. Mutluyuz. Anadolu ve Türk mutfağının göklere çıkması gerektiğine inanan yeme içme profesyonelleri 'nasıl, nerede, kim yapar?' sorularını çok önceden sorsa da harekete geçmek biraz zaman almıştı. Öncü şef Mehmet Gürs'ün Mikla'da tarhanayı misafirlerine gururla sunmaya başlaması kıvılcımı yaktı bizce. Önemli şefler ve restoranlar ardı ardına mutfaklarına Anadolu ve Trakya'dan gelen geleneksel malzemeleri soktu ve bunlarla yaratılan nefis lezzetler modern restoranlarda sunulmaya başladı.

İstanbul Doors Group'un son restoranı Raika, The Marmara Hotel'in çatısında!

Yeme içme sektöründeki önemli oyunculardan İstanbul Doors Group'un, köklerini Anadolu'dan alan bir restoran açmasını Pudra.com editörleri olarak uzunca zamandır bekliyorduk. Zaman hızlı geçti. Hazırlıklar tamamlandı. Bir süre sonra restoranın ismi dillendi: Raika... Böyle güzel bir isim bulununca daha görmeden sevdik restoranı. Bir önemli konu daha vardı dikkatimizi çeken. Raika, The Marmara Hotel İstanbul'un tepesinde açılıyordu! The Marmara Hotel gibi yerel bir zincirin, üstelik her zaman Türk ve Anadolu mutfaklarına duyarlı olan ve otelinde bu yemekleri servis eden bir mekanın Raika'ya ev sahipliği yapması ikinci artı oldu.

Mönüde neler olacağını öğrenince "Tamam" dedik. Anadolu’nun yöresel ve etnik mutfaklarından pek çok farklı lezzetin yenilikçi ve yaratıcı bir yorumla misafirlere sunulacağını söylemek sanırız yeterli olur. Anadolu sofra geleneklerinin temelini oluşturan 'paylaşma' kültürüne Raika'da sıkça rastlayacağız. Zira sipariş ettiğiniz tüm yemekler ortaya geliyor. Yine Anadolu'da mutfağın olmazsa olmazı 'mevsimsellik' Raika'nın temel çıkış noktalarından biri.

Mönü başlangıçlar, ana yemekler, pilavlar ve hamur işleri, salatalar ve tatlılardan oluşuyor.

Başlangıçlarda tepsi böreği, kişnişli közlenmiş patlıcan, deniz mahsulleri pilakisi, mercimek köftesi gibi alternatifler var. Fiyatları 19-35 TL arasında değişiyor.

Ana yemekler Kömür Izgaradan ile Tencere ve Fırın Yemekleri olarak ikiye ayrılmış. Kömür Izgaradan bölümünde dana bonfile, kuzu külbastı, karides, ahtapot gibi pek çok ızgara alternatifi var. Tencere ve Fırın Yemekleri bölümü ilginç. Terbiyeli kuzu gerdandan mürdüm erikli dana kaburgaya kadar yüzyıllar boyu Anadolu'da farklı kültürlerinin sofralarındaki tencere yemekleri Raika'ya taşınmış. Ana yemeklerin fiyatları 19-49 TL arasında değişiyor.

Pilavlar ve Hamur İşleri ise saray pilavı, düğün pilavı, ev yapımı erişte, keşkek, mantı gibi Türkiye'de her evin mutfağına giren tatlardan örnekler sunuyor. (Fiyatları 12-23 TL arasında)

Tatlı mönüsü klasik: Revani, baklava, kadayıf, ... Artık aklınıza gelebilecek tüm geleneksel tatlılar... Tabii ki özel sunumlarla karşımıza çıkıyor.

İçecek mönüsündeki Şerbetler başlığına özellikle dikkat etmenizi öneririz. Demirhindi, hatmi çiçeği, hibiskus, kakule, yıldız anason gibi on yedi bitkinin özel karışımından oluşan Ottoman şerbeti favorimiz. Ottoman dışında hatmi çiçeği, nar, limon, gül ve kızılcık şerbeti de var. Geleneksel lezzetin modern sofralarda böyle sunulması doğrusu bizim çok hoşumuza gidiyor.

Tasarımı Hakan Ezer tarafından yapılan Raika'nın manzarası enfes. The Marmara Hotel İstanbul'un 20. katında olup böyle bir manzarayla şehre bakmak etkileyici. Akşamüstü buluşmaları için mükemmel bir seçim olur. Restoran 190 kişi oturma kapasitesine sahip. Özel organizasyonlar için ayrıca 40 kişilik bir toplantı odası var.

Raika her gün 12.00 – 02.00 arası açık. Hemen hatırlatalım. Mutfak 24.00'te kapanıyor.

Son söz olarak Raika'nın tıpkı anlamı gibi 'sade, saf, hoş' anıların yaşandığı bir mekan olmasını diliyoruz.
Emel Erden

Raika Restoran
The Marmara Hotel İstanbul
Taksim Meydanı
Kat: 20, Taksim İstanbul
Tel: 0212 243 37 73


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER