› 
 › 
09.03.2011

Kayak turunuz nereye olsun?

Kış sonunda geldi. Bu mevsimde ne yapılır? Tabii ki kayak. İşte gezginlere ve kayak tutkunlarına 2 farklı rota: Bansko ve St. Moritz.

En popüler kayak merkezi: Bansko

Kayak turunuz nereye olsun?
Bansko-Bulgaristan
Şu sıralar kime sorsanız kayak yapmak için Bulgaristan’da bulunan Bansko’ya gidiyor. Tur firmalarının ilanlarında da sık sık Bansko turlarına rastlıyoruz. Kısacası son zamanların en popüler kayak merkezi Bansko oldu. “Burası bir anda neden bu kadar popüler oldu?” sorusunun cevabı ise çok basit. 2014 Kış Olimpiyatları burada yapılacak olması, Bansko’yu Avrupalı kayakçıların yeni merkezi yapıyor. Bizim için de hem yakın oluşu hem de fiyatlarının çok makul olması popülaritesini artıyor. Meşhur siyah zorluk dereceli kayak pistinin Bansko’da bulunduğunu da atlamamak gerekiyor. Bunun dışında her zorluk derecesine sahip pistleri, otellerin sunduğu yöresel yemekler, spa hizmetleri, gece eğlencesinin de ihmal edilmemesi ve doğanın enfes güzelliği, işte burayı son zamanların cazibe merkezine dönüştürüyor. Kayağı bir kenara bırakırsak Bansko, bildiğimiz şirin ve tarihi tipik Bulgaristan kasabası. Bu küçücük kasaba içerisinde birçok anıtı ve müzeyi barındırıyor. Kasabayı Pirin Dağları çevreliyor. Zaten Bansko da Pirin Dağlarının tam da yamacında bulunuyor. Doğal güzelliği korumak adına burası Pirin Ulusal Parkı olarak belirlenmiş ve bu park, UNESCO’nun koruma listesinde yer alıyor. 180’den fazla irili ufaklı gölle çevrilmiş, yemyeşil bir doğaya sahip bu park, UNESCO’nun koruma listesine girmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Nasıl gidilir?
Öncelikle otobüsle ya da uçakla direkt Sofya’ya gitmelisiniz. Sonrasında da yine otobüse binerek soluğu Bansko’da alabilirsiniz. “Yok ben aktarmalarla uğraşamam” diyorsanız, birçok tur firması Bansko’ya tur düzenliyor.


St.Moriz Kempinski Kayak Merkezi

Sosyetenin vazgeçilmezi: St. Moritz
Kayak ve lüks kelimeleri bir araya gelince akla hemen St. Moritz geliyor. İsviçre’nin İtalya sınırında bulunan bu kayak merkezi, tam anlamıyla sosyetenin göz bebeği. Tabii dünyanın en eski kayak merkezlerinden biri olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Geçmiş yıllarda birkaç kez kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış St. Moritz, özellikle yılbaşı zamanı farklı bir ruha bürünüyor. Bembeyaz ortama, rengarenk ışıklar eşlik ediyor. Bir de klasik müzik konserleri başlayınca unutulmaz dakikalar yaşanıyor. Hem burada sadece kayak da yapılmıyor. Dinamizmin bir an olsun eksilmemesi için sürekli yarışmalar düzenleniyor. Kayak, snowboard, donmuş göl üzerinde 1907’den beri yapılan at yarışları… Sonuçta burası boşuna sosyetenin vazgeçilmezi olmamış. Durum böyle olunca fiyatların da diğer kayak merkezlerine göre daha pahalı olduğunu tahmin etmişsinizdir. Ama her şeye rağmen ne yapıp edin, St. Moritz’i de görülecek yerler listenize mutlaka not edin.

Nasıl gidilir?
İsviçre’nin prensesi St. Moritz’e gitmek için öncelikle Zürih’e uçmalısınız. Daha sonra karayolunu kullanarak St. Moritz’e ulaşabilirsiniz. Zürih-St. Moritz arası 3,5 saat tutuyor.

Aklınızda bulunsun
Bansko ya da St. Moritz, fark etmez! Oralara kadar gitmişken içinizi ısıtmak için sıcak şarap içmeyi ihmal etmeyin.




Deniz Vargeloğlu
Seninle


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER