› 
 › 
Milliyet Cadde 31.07.2012

Londra'nın en popüler gece kulübü Loulous'u Rıfat Özbek tasarladı

Son günlerde Londra'nın en çok konuşulan mekanı Loulous. Kate Moss, Mick Jagger ve Daphne Guinnes gibi isimlerin eğlendiği bu sıra dışı gece kulübünün tasarımını Rıfat Özbek yaptı.

Olimpiyatlar sayesinde tüm ilgi Londra'da. Londra'da nereye gitmeli sorusunun ilk cevabı son günlerde Loulous oluyor. Ama öyle kolay değil buraya girmek. Özel bir gece kulubü çünkü. Çağdaş Ertuna bu ayki Vanity Fair dergisinde tam 14 sayfa anlatılan Loulous'u konuk etmiş köşesine. Sizinle paylaşıyoruz:

Londra'nın en popüler gece kulübü Loulous'u Rıfat Özbek tasarladı

"Londra’daki yeni bir kulüp Loulous, 5 Hertford Street 'te. 30 milyon sterlin yatırım yapılan kulübün 500 kurucu üyesi 25’er bin sterlin ödemiş. Kulübün alt katında bir gece kulübü var; Loulou’s. Kulüp adını, Yves Saint Laurent’in ilham kaynağı, kadın smokini fikrini bulan Loulou de la Falaise’den alıyor. Açılış gecesinde Kate Moss, Mick Jagger, Daphne Guinness, Bruce Weber gibi isimler varmış. Bir Hintli işadamı bir gecede 5 bin sterlin bahşiş bırakmış.

Londra’da sosyal hayat özel kulüplerde geçiyor. "Bir kulüpte üyelerden çok üyeliğe kabul edilmeyenler önemli" diyorlar. Bu kulüplerin içinde restoran ve gece kulübü de oluyor. Aynı çevreden insanlar burada bir araya geliyor. Ait oldukları bir yer olması hissini seviyorlar. Londra’daki hiç bitmeyen "Bu akşam nereye gidelim?" sorunu da çözülmüş oluyor.

Aile geleneği sürsün yeter
Mayfair’de yeni açılan kulüp Robin Birley’ye ait. Robin Birley, Londra’nın ünlü mekanları Annabel’s, Harry’s Bar, George ve Mark’s’ın kurucusu Mark Birley’nin ve Lady Annabel Goldsmith’in oğlu, Jemima Goldsmith’in (Khan) ağabeyi. Bryan Ferry’nin eski eşi Lucy Helmore’la evli. Babası kulüplerinden birine annesinin ismini vermiş, daha sonra maddi sıkıntılar nedeniyle bütün mekanlarını 100 milyon sterline satmak zorunda kalmış. Şimdi 54 yaşındaki Robin Birley ise halası Loulou’nun adını verdiği kulüple babasının anısını yaşatmak istiyor. Bu kulübe yaptığı tam 30 milyon sterlinlik yatırımın geri dönmeyeceğini biliyor, zaten böyle bir beklentisi de yok. Onun için önemli olan aile geleneğini sürdürebilmek.


Rıfat Özbek faktörü
Peki ama Londra’nın son zamanlardaki en havalı kulübünün bizimle ne ilgisi var? Loulou’s’un iç tasarımını kime emanet etmişler dersiniz? Rıfat Özbek’e. Biliyorsunuz Rıfat Özbek uzun yılllar İngiltere’de yaşadı, dünya çapında bir moda tasarımcısı oldu, 80’ler ve 90’lara damga vurdu. Sonra kendi kararıyla modadan uzaklaştı. En son Pollini’de kreatif direktörlük yaptı. Sonra da İstanbul-Bodrum hattında yaşayıp Erdal Karaman’la birlikte Yastık markasını kurdu. Hatta bir Yastık mağazasını da Londra’da açtı.

Rıfat Özbek gece kulübü dekorasyonu teklifini aldığında şaşırmış. Daha önce bir mekan tasarımı yapmamış. Robin Birley mekanı bu işi daha önce hiç yapmamış birine emanet etmeye çekinmemiş. Sonuçta da şimdi çok konuşulan bir yer ortaya çıkmış. Vanity Fair’deki fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla Özbek bu işi sevmiş ve çok da başarılı olmuş. Hatta şimdi bir mobilya koleksiyonu hazırlamayı düşünüyormuş. Bakarsınız Rıfat Özbek, İstanbul’da da farklı mekanlara imza atar. Böylece kendini tekrarlayan iç mimarlar-dan ve birbirine benzeyen mekanlardan biraz da olsa nefes alırız".

Loulous Private Club
Adres: 2-5 Hertford Street, Mayfair, W1J 7RB, Londra
Tel: +44 207 408 2100

5hertfordstreet.co.uk


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER