› 
 › 
timeoutistanbul.com 17.02.2011

Lounge, caz ve ev havası: Journey

Eski Porte'nin yerine yepyeni bir mekan açıldı; adı Journey. Bu mekan, dünyayı gezip görmek merakını bastırmayı, yerleşik düzene ayak uydurabilmeyi deniyor.

Sımsıcak, mütevazı bir mekân yaratmış kendisi. İçeri girdiğiniz anda lounge, caz ve ev havası soluyorsunuz. Duvardaki kitaplarla dolu kitaplığı, fotoğraf ve notların iliştirildiği panosu, masalardaki dergileri, dekorasyonda seçilen ahşabın sıcaklığı ve loş ışığıyla insanı sarıp sarmalayan bir havası var mekânın. Merdivenin hemen yanı başındaki barda içecekler hazırlanırken taze meyve kabuklarının kokusu burnunuza kadar ulaşıyor, müzikler ruhunuza hitap ediyor. Bauhaus stili koltuklar, Malevich renklerinde koltuk döşemeleri ve türlü tasarım dergileriyle tasarım meraklılarının da gözüne hitap edecek cinsten bir hava hakim mekâna.

Lounge, caz ve ev havası: Journey

Müzik ve şarap ruhunuzu dinlendiriyor
Söz konusu Cihangir diye değil bu söylediklerimiz çünkü aslında Journey Cihangir düşünülerek tasarlanmış bir mekân değil ama bölgeye ne kadar uyduğunu da reddetmek anlamsız olur. Sabah kahvaltı için sokağa çıkan, laptop’ını kapıp çalışmaya gelen, akşamüstü iş çıkışı bir kadeh içki içmeye uğrayan, uzun soluklu akşam yemeklerine gelen herkesin buluştuğu bir mekân Journey. Üst kattaki upuzun masa grupların mesken edindiği, televizyon karşısındaki rahat koltuk ise çocuklar çizgi film izlerken yemek yiyen çiftlerin huzur köşesi. Journey bir lounge aynı zamanda. Geldiğinizde karnınızı sağlıklı seçeneklerle doyurabilir, tüm kirli düşüncelerinizden müziğin ve şarabın içinize kattığı dinginlikle kurtulabileceğiniz bir yer.

Journey’de mutlu tavuklar yiyorsunuz
Kahvaltıyla başlayan menü dışarı adım atmadan akşam yemeğine kadar bir gününüzü geçirebileceğiniz alternatiflerle dolu. Tüm yemekler kendi doğal ortamında yetişen ve üretilen malzemelerle hazırlanıyor. Organik değil de nedir derseniz en güzel tanımı Fisun Hanım ‘Journey’de mutlu tavuklar yiyorsunuz’ diyerek koyuyor. Ekmeklerini kendileri üretiyor, tereyağı, kaymağı ve ısırgan otunu Bolu’dan getiriyorlar. Kısacası sağlıklı malzemelerle hazırlanan birbirinden enfes tatları burada bulmanız mümkün.

Organik yemeklerin tadına doyulmaz lezzeti
Kahvaltıda; çörek, ev yapımı reçel, zeytin, krem peynir ve tereyağı ile scone, iki tatlı Fransız çöreği, reçel ve lor ile brioche, granola, nutella ve beyaz çikolatalı soslu nutellalı brioche gibi çeşitlerin yanı sıra kavurmalı yumurta, patatesli ekmekte kavurmalı kaşarlı ya da İzmir tulumu, domates pestolu ve rokalı tost, köy ekmeğinde sade, peynirli, somonlu ve bacon’lı alternatifleriyle süt ile çırpılmış yumurta ve meyveli kahvaltı var. Buna ek olarak dopdolu Journey kahvaltı tabaklarına da talip olabilirsiniz. Kars gravyeri, koyun peyniri, nutella, bal, ev yapımı reçel, zeytin, Çengelköy salatalık, domates ile tercihinize göre yumurtalı ekmek ya da fırından ekmek ve çörek çeşitleriyle bu tabaklar 17 TL.

Soğuktan titrediğiniz, hasta hissettiğiniz günlerin ilacı ise şehriyeli organik tavuk çorbası. Tüm bunların yanı sıra ızgara organik tavuklu, rozbifli, somon fümeli ve keçi peynirinin eşlikçi malzemelerle doldurduğu doyuran sandviçler, sos alternatifleriyle hazırlanan birbirinden değişik salatalar mevcut menüde. Şarküteri tabakları da şarap yanında iyi gidiyor. Çavdar hamurunda pizzalar, ev yapımı taze makarnalar da menünün aslarından. Isırgan otlu fettucini favorimiz. Ana yemeklerde ise sebze güveç, ekşili köfte, dana kaburga, dana pirzola, buharda somon, ızgara levrek ve ağız sulandıran fırında ballı kuzu budu gibi değişik ağız tatlarına hitap edecek cinsten az, öz ama etkili servisler yer alıyor. Yanında ise hardallı patates püresi, kereviz püresi, sote edilmiş yer elması, brokoli ve ıspanak kökü ve patlıcanlı pilav gibi garnitürlerden seçme hakkınızı kullanarak istediğinizi alabiliyorsunuz. Tatlılarda şambaba, fırın sütlaç, beyaz çikolata soslu kış meyveleri, vişne ve orman meyveli crumble ve çikolatalı cheesecake alternatifleri var. Tüm menüye eşlik edebilecek cinsten, dünya şaraplarını bir araya getiren bir kavları olduğunu da hatırlatmak gerek.

Journey Fisun Taşgın’ın catering konusundaki tecrübesini devam ettirdiği bir mekân. Bu da demek oluyor ki çılgın bir parti, davet, organizasyon ya da hafta sonu için bir piknik programınız için sıkı bir menü oluşturmak için Journey’i ilk arayacaklarınız arasında aklınızda tutun!


Journey
Tel: (0212) 244 89 89
Adres: Akarsu Caddesi 21A, Cihangir


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER