› 
 › 
timeout.com 20.04.2010

Makarnanın en iyisi Caffè d’Alfredo'da

Bu mekân için, d'Alfredo markasının tüm ürünlerinin üretiminin yapıldığı Pasta d'Alfredo fabrikasının tadım durağı da denebilir.

Naz Cuisine’in sahibi Bülent Aydın’ın yeni mekânı İtalyan restoranı Caffè d’Alfredo Akaretler’de açıldı. Caffè d’Alfredo’da servis edilen soslardan makarnalara tüm ürünler kendi üretimleri. Bu duruma tek istisna İtalya’dan getirilen ithal peynirler. Tüm üretimleri kendilerine ait olduğu için de iddiaları büyük. “Makarnanın Rolls-Royce’unu üretiyoruz” diyor Bülent Aydın. Makarnaların artık tüm kafe ve restoranlarda menülerde servis ediliyor olması gözümüzü aldatıyor ama aslında makarna hiç de kolay bir iş değil. Bir haşlama süresi bir de sosunu tutturmak mesele olsa da iyi makarnanın tadı öyle kolay kolay tutturulmuyor. İtalyan makarnasının tadını bildikten sonra sıradan makarnalara burun kıvırmamak mümkün değil. Bu deneyimi yaşamak adına Caffe d’Alfredo tam da aradığınız adres. Aslında bir anlamda bir kalite kontrol merkezi. Mekân kalitesini tatlarıyla misafirlerine sunuyor ama aynı zamanda ‘Benden iyi makarna yapan yok bu şehirde’ iddiasıyla restorana geleni de hemen bir önlük giydirip mutfağa alıyor. Şimdiden buna cesaret eden bir iki kişi olmuş.

Makarnanın en iyisi Caffè d’Alfredo'da

Gerçek İtalyan mutfağı
Kapılarını sabah 07.00’de kahvaltısıyla açan Caffè d’Alfredo bir İtalyan restoranı olmasının yanı sıra sunduğu zengin içki menüsüyle de geceleri bir bar olmaya hayli yatkın. Caffè d’Alfredo’nun menüsü tam anlamıyla İtalyan. Minestrone çorba ile başlayan menüde başlangıçlar, salatalar, taze makarnalar, tortellini ve ravioli, el yapımı ravioli, lazanya, risotto, pizza ve tatlılar var. İçki menüsünde de bira çeşitleri, rakı, burbon delüks Scotch ve Scotch çeşitleriyle viskiler, tekila, rom, bloody mary, cosmopolitan, mojito gibi kokteyller, dijestifler, likörler ve elbette şaraplar var. Şarap menüsünde İtalyan ve Türk köpüklü, beyaz, kırmızı ve rose şarapları bulunuyor. Bir süredir butik mezeci ve şarküterilerde satılan Pasta D’Alfredo’nun özel ürünlerini de pişmiş ya da taze olarak buradan satın alabiliyorsunuz. Taze ürünler, soslar, taze dolgulu ürünler, mantı ve erişteler gibi ürün gruplarına sahip olan Pasta d’Alfredo’da kuru ve taze ürünler sade, domatesli, ıspanaklı, kepekli ve karışık olmak üzere beş farklı lezzette bulunuyor. Bu ürünlerde paket üzerinde pişirme süresi de bulunuyor. Salsa d’Alfredo soslarının satışının yanı sıra makarnalar için paketlerde sos tariflerini vermekten de çekinmiyorlar. Ürünler durum buğdayı irmiği ve yumurta karışımından imal ediliyor. “Alt tarafı makarna” diyenlere yollarını Akaretler’e Caffè d’Alfredo’ya düşürmelerini öneriyoruz. Birkaç paket alıp eve de istiflemekte fayda var.

Fiyatlar oldukça makul
Mekânda dekorasyon sade, ortama beyaz, kahve tonları, doğal ahşap rengi ve ağırlıklı olarak kırmızı hakim. Normal masaların yanı sıra yüksek oturumlu masalar var. Bayıldığımız ve keşke daha da geniş olsaydı diye iç geçirdiğimiz köşesi ise tam önüne kurulup yemek yiyebildiğiniz, tüm hazırlıkları seyredebildiğiniz kokusu ve atmosferiyle iştah açan açık mutfağı. Tüm menü ve şarküterideki ürünler tahmininizin çok altında fiyatlara satılıyor. Üretici olmaları sayesinde fiyatları makulun de altında tutma şansını bulunca, fiyatlara abanmak yerine bunu değerlendirmişler. Minestrone çorbayı 5 TL’ye içebiliyor, taze makarnaları ortalama 10 TL, tatlıları 8 TL’ye yiyebiliyorsunuz. Şarküteride de bir paket makarnanın 500 gramlık paketler 5,5 TL’ye satılıyor. Caffe d’Alfredo’nun içki menüsündeki fiyatlar mekânın geceye doğru bi bara dönüşeceğinin bir başka göstergesi. Prosecco’yu 99 TL’ye, Türk şaraplarının kadehini 6 TL’ye, Delüks İtalyan şaraplarından beyazların kadehini 8 TL’ye kırmızısını ise 9-12 TL’ye içebiliyorsunuz. İçkinin yanında da atıştırmalıklarla yetinme derdi yok, mutfak da gece saat 02.00’ye kadar açık. Paket servis ile tek öğünlük ya da evinizde vereceğiniz davet ve düzenlediğiniz organizasyonlar için de detayları telefonda görüşüp büyük porsiyonlarda siparişler de verebilirsiniz. Paket serviste kullanılan ambalaj malzemesi ve kullanılan boya gıda tüzüğüne uygun, paket servis yemekleri mikrodalgada ve benzeri ısıtıcılarda tekrar ısıtmaya müsait.


Caffè d'Alfredo
(0212) 327 03 17
Süleyman Seba Caddesi 59, Maçka
www.dalfredo.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER