› 
 › 
Hürriyet 27.06.2012

Mezzaluna yeniden Nişantaşı'nda!

İki yıl önce Nişantaşı'ndaki şubesini kapatan Mezzaluna yeniden Nişantaşı'nda. Bu kez Mim Kemal Öke Caddesi'nde yer alan mekan, haftanın her günü 12.00-23.00 saatleri arasında müdavimlerini bekliyor.

15 yıl boyunca Nişantaşı’nın en popüler mekânlarından olan Mezzaluna, yaklaşık iki yıl kadar önce terki diyar eylemişti. Sebebi çok: Eski mekânın yerin altında olması, Nişantaşı’nda girişilen büyük cadde düzenlemesi inşaatı, vs...

Mezzaluna yeniden Nişantaşı'nda!

Cihan Bingöl önderliğindeki Mezzaluna’cılar bu arada boş durmadı tabii, Ankara ve İzmir dahil şubeleşmelerine hızla devam ettiler ama Nişantaşı içlerinde hep özlem olarak kaldı. Sadece onların mı? Nişantaşılı müdavimleri onları ne zaman görseler kürkçü dükkanına dönüp dönmeyeceklerini soruyorlardı.

Sonunda kafalarına göre bir yer buldular. Ama bu kez curcunalı Abdi İpekçi’de değil, görece sakin Mim Kemal Öke Caddesi’nde. Caddenin Maçka ucuna doğru yeşilliklerle çevrili püfür püfür bir dükkan buldular. Eski mekândaki dekorasyonu da tekrar buraya koydular. O meşhur Mezzaluna bıçaklarını özleyenler için bıçak büfesi de, akademili gençlerin yaptıkları art work’ler de aynen duruyor. Burası normal Mezzaluna olarak değil, casual dining’in bir tık üstünde konumlanacak şekilde Mezzaluna Ristorante olarak açıldı.

Daha fazla deniz mahsülü
Yeni mönülerinde daha fazla deniz mahsulü ve ev yapımı makarnalar var. Giderseniz Alaska yengeci ve frambuaz soslu ıstakoz salatalarını mutlaka denemelisiniz mesela. Fiyatlar da normal Mezzalunaların biraz üstünde tabii. Salatalar 13-43 TL, pizzalar 22-30 TL, ana yemekler 28-65 TL. Haftanın her günü 12.00-23.00 arası açıklar, yakında paket servisine de başlayacaklar.

Kendi Mozerellalarını kendileri üretiyor
Mezzaluna’cılar üretimi zor bir peynir olan mozarellayı kendileri üretmeye başlamışlar. Bunun için İtalya’dan çağırlan bir uzman Trakya’dan getirilen inek ve manda sütleriyle günlerce denemeler yapmış. Ve dokuz saatlik mayalanmanın sonunda doğru kıvamı yakalamayı başarmış. Ev yapımı bu mozarellanın miktarı az. Şimdilik sadece Nişantaşı şubesinde kullanıyorlar.

Mezzaluna Ristorante
Adres: Mim Kemal Öke Caddesi No:21 Nişantaşı / İstanbul
Tel: 0212 231 31 42

Mezzaluna.com

Savaş Özbey


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER