› 
 › 
istanbul.com 02.02.2011

Obika: Kanyon'daki mozarella cenneti!

Obika, tam bir mozarella cenneti, Mozerallalı sushiden nefis pizaalara kadar İtalyan mutfağının en muhteşem tatları Obika'da...

O-bi-ka... İşte burada!


Loş, yumuşak dizaynlı, zarif servis tabaklarıyla tasarımı da güçlü yemekler hazırlıyorlar. Mutlaka uğrayın.

Napoliten dilinde “İşte burada” anlamına gelen Obika, sakinliğiyle, mimarisiyle İstanbul’un klas AVM’lerinden Kanyon’da geçtiğimiz ay açıldı. İtalyan mutfağı ağırlıklı Obika’da geçirdiğim gün, hem İtalyan mutfağını yakından tanımama, hem de bu yeni mekanı neden tercih etmeniz gerektiğini sizinle paylaşmama imkan verdi.

Öğle yemeği için gittiğim mekanda İtalyan mutfağı ve hayli merak ettiğim ünlü mozzarellalarıyla tadıma başladım. Masaya önce mozzarella tabağı geldi. Üç çeşit mozzarellanın olduğu serviste klasik, füme ve kremalı Mozzarella di Bufala Campana çeşitleri var ve tabağın zemininde DOP, yani kurutulmuş etlerden oluşan harika bir beef çeşitlemesi bulunuyor. Mozzarella tadımıyla ilgili ilginç bir detayı da paylaşayım. Üç çeşit mozzarellada önce hafif tatta olan kremalı, sonra klasik, en son da tütsülenerek hazırlanan fümeyi denemenizi öneririm. Hepsinin tadını almanız için güzel bir sıra. Bu leziz mozzarella üçlemesinin fiyatı 42 TL.

Tadım turuna devam edelim. Obika’nın degüstasyon menüleri de dikkat çekici. La Degustazione içinde yine klasik, füme ve kremalı mozzarella di Bufala Campana, Parma bölgesinden Crudo domuz jambonu, Cotto domuz jambonu ve kurutulmuş dana etiyle masanızı süslüyor ve fiyatı 74 TL. Degüstasyon menüleri olan restoranların beş parmağı geçmediğini düşünürsek bu özel set için fiyat aslında makul. Biliyorsunuz eğer özel bir şeyler denemek istiyorsanız fiyatların dolgun olması da kaçınılmaz oluyor. Çünkü malzemelerin neredeyse tamamı ithal ve sunum için özel teknikler kullanılarak hazırlanıyor.

Obika’nın zengin menüsünde hafif tatlar arayanlar için tadı tartışılmaz seçenekler var. Meşe füme somon (ricotta peyniri ve avokadolu bruschettayla hazırlanıyor) bunlardan biri. Ev yapımı kızartılmış ekmek dilimleriyle sunulan somon gerçekten akılda kalan bir lezzet.

İTALYAN DENİNCE, PİZZA!
İtalyan mutfağı olur da pizza olmaz mı? Zengin pizza seçeneklerinden benim denediğim Bresola e Stracciatella di Burata, kurutulmuş dana eti, kremalı mozzarella ve körpe rokadan oluşuyor. Bu pizzanın benzerini İstanbul’da bulamazsınız. Mutlaka deneyin diyeceğim lezzet ise kesinlikle Risotto! İçinde kuşkonmaz, enginar kalbi, limon ve dereotu var ve gerçekten nefis. Finalde geleneksel yapım tiramisu denedim ve ikinciyi söylememek için kendimi zor tuttum diyebilirim. Obika İtalyan mutfağına öykünen mekanların gözünü korkutacak kadar başarılı.

Dikkatimi cezbedenler…
- Mozzarella ile hazırlanmış sushi rollar (başka yerde yok)
- Ana yemeğe geçmenizi geciktiren, aroması yüksek soslar
- 13-26 TL arasında değişen kadeh şarap servisi
- Obika’ya özel şişelenen zeytinyağı
- Uzakdoğu’dan ithal servis

Geçer not
- Mozzarellanın birçok versiyonunu deneyin
- Sakin bir öğle kaçamağı için mekan çok uygun
- İthal ürünler deneme imkanı sunuyor
- Servis hızlı, personel ilgili

Kalır not
- Fiyatlar yüksek gelebilir
- Aydınlatma arttırılmalı

Fiyat Aralığı: 15-75 TL
Otopark: Var
Rezervasyon: Yok

Hülya Ulupınar, istanbul.com dergi

OBIKA ADRES
Kanyon AVM
Büyükdere Caddesi 185 Kat:1 No:167
Levent İstanbul
Tel: (212) 353 53 30


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER