zeynep subasi yazar
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Suşinin "cool" hali: Sushimoto

Son günlerin en popüler restoranlarından biri İstanbul-Armutlu'da açılan Sushimoto. Sahibi Murat Patavi ne yaparsa güzel yapar diyor ve Pudra.com için Sushimoto'yu teftişe giden Zeynep Subaşı'nın yazdıklarına kulak veriyoruz.

Bir süredir farklı kişilerden duyuyordum zaten. Üzerine “Yeni bir mekân açılmış, gidip, yazar mısın” dediklerinde “Tabii” dedim, “Seve seve”… Baştan söyleyeyim, suşi severim, hatta yapımını öğrenmek için kursuna gitmişliğim, evde biçare, yapmayı denemişliğim de mevcut. Ama işte, o kadar. Bu sebeple; şehrin en yeni suşi restoranı Sushimoto’da yediklerimden çok gördüklerimi, dahası hissettiklerimi anlatacağım. Başlayayım mı?

Suşinin

Armutlu’nun ara sokaklarından birinde yer alıyor Sushimoto. Levent, Etiler, Bebek, Emirgan hattında oturanların kolay ulaşabilecekleri bir noktada… Küçük ama dikkat çeken bir mekân. Her daim de dolu anlaşılan. Geçerken uğramıyorsanız rezervasyonsuz gitmenizi önermem.
Bir kere, suşide tazelik önemli madem, buranın kalabalığı o konuda insanın içine su serpiyor. Ayrıca açık mutfak, balığı da, şefi de görmenizi sağlıyor. Sonra, masamıza servis yapan genç hanım olabilecek en yardımcı garsonlardan biriydi sanırım. Menüyü yorulmadan anlatmasını, önerilerini geçtim, en sakar günümde, bütün içecekleri art arda yerle yeksan ederken bile gülümsemeye devam ediyordu ya,
tamamdır.

Kısaca menüde beğendiklerimi de sıralayayım: ‘Moto Style’ olarak adlandırılmış başlangıçlardan ‘Seabass Tiradito’ (trüf yağıyla servis edilen levrek dilimleri) öncelikli tavsiye edeceklerimden olur. ‘Tiger Prawn Special’ (iri karidesli, sıcak bir ‘roll’) da lezzetli ama başlangıç için çok doyurucu olabilir. Roll’larda ‘Salmon Asparagus’ (somonlu kuşkonmazlı) favorim oldu. Sushimoto Roll (yılan balığı ve avokadolu ‘roll’) ve ‘Ebi Tempura’ (kızarmış karidesli) çok lezzetliydi. ‘Nigiri’lerden, ‘Fatty Tuna’ iyidi. Şaşırtıcıdır, o kadar lezzetin içinde ‘eh’ dediğim bir ‘Sake’ yani somonlu ‘nigiri’ oldu. ‘Maki’ ve ‘Sashimi’lere yerim kalmadı. Zencefilli kızarmış sorbe (Ginger Sorbet Tempura) ise harika bir son oldu.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, masaya gelen tabaklar lezzetten önce görüntüleriyle insanı cezbediyor. Öyle ki, hani, ‘bir şeyin tadına eh’ diyecek olsanız, tabaktaki stil uğruna ses çıkaramazsınız, o kadar.

Kapısında vale hizmeti var, araba sorun olmuyor. İçeride ahşap banklar, masalar ve duvarda az sayıda aksesuar… Hepi topu bu. Kendi adıma, alışılanın aksine, modern Japon lokantası görünümünü beğendim. Şimdi, bu göz yormayan mekâna iyi bir ‘lounge’ müzik, lezzetli yemek, makul hesap ve güler yüzle yapılan servisi ekleyin. İşte benim Sushimoto’ya dair hissiyatım budur.

NOTLAR:
Servis: Onlar en sakar benden memnun kaldılar mı bilmem, bana çok yardımcı oldular. Ayrıca, evlere servisi de mevcut!
Müzik: Lounge müzik seviyorsanız, harika.
Tavsiye ettiklerim: Somonlu kuşkonmazlı ‘roll’.
Rezervasyon: İyi olur.
Çalışma saatleri: Her gün 12.30 – 22.30 arası servis alınabiliyor.
Fiyat: İçki hariç kişi başı 60-90 lira arası bir hesap ödeniyor.


Sushimoto İstanbul
Adres: Fatih Sultan Mehmet Mah. Bilgi Sok. No:26, 34500 Etiler, Armutlu, İstanbul
Telefon: 0212 277 9696
www.sushimoto.com.tr


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER