› 
 › 
Hürriyet.com 25.04.2010

Ünlüler Harbiye Piyasa'da!

Cenk Eren'in ortağı olduğu Harbiye’deki Piyasa, en popüler gece klüplerinden biri. Piyasa'ya kimler gidiyor, hangi müzikler çalıyor, ne yeniliyor ne içiliyor bakalım!

Piyasa için 11.00 çok erken, 01.00 çok geç!


“Eller havaya”nın yeni mabedi Harbiye’deki Piyasa. Ufacık tefecik, içi dolu turşucuk bir mekan ama Demet Akalın’dan Hande Yener’e, Oray Eğin’den Armağan Çağlayan’a, Seda Sayan’dan Saba tümer’e kadar kimi ararsanız orada. Peki ortam nasıl? Düşün peşime, kapıdan giriyoruz.

Dışarıdan bakınca içeride kıyamet koptuğunu anlamak mümkün değil. Harbiye’deki Kenterler Tiyatrosu’nun hemen yanında, baksanız zor farkedilecek, alımsız bir kapısı var. Saat tam gece yarısı, İstanbul için piyasa vakti olmuş, mekan kıvamında.

30 metrelik ince uzun bir mekan. Girişte solda bir bar, ileride ortada uzun bir masa... Etrafı ise insan, insan, insan... Ama her telden! Maçosu da bol gay’i de, ünlüsü de orada tikisi de... Mesela Demet Akalın yeni albümünün derdinde. Albüm çıkmadan önce iki haftadır burada çaldırıyor, insanların tepkileri ölçüyor. Bülent Ersoy’un stilisti Nur Yerlitaş’ın derdiyse pazı dolma... Piyasa’nın dolmasını o kadar çok seviyor ki, bazen eve paket yaptırıyor.

UFACIK TEFECİK İÇİ DOLU TURŞUCUK

Ama çoğunluk yemekten çok içmenin derdinde. En çok tüketilen içki viski, votka-elma ve votka-enerji. Görseniz barmenler bir dakika bile boş durmuyor, sürekli çalışıyor. Bence bunun en büyük nedeni fasulye turşusu. Piyasa’nın alameti farikası, gece boyunca fasulye turşusu atıştırmak. Masa ve standlarda gece boyunca turşu tabakları bulunduruyorlar. Çok akıllıca: Yedikçe tuzlu turşuyu, dayanıyorsunuz içkiye.

Turşu demişken... Bir yandan fasulye turşusu yiyorsunuz, bir yandan Ata Demirer dinliyorsunuz. “Bu fasulyaaa 7 buçuk liraaa” şarkısı ben oradayken 4 kere çaldı, dördünde de kıyamet koptu. Ajda’dan bile daha çok coşturuyor. Eyvah Eyvah filminin bence en baba şakası, yılın şarkısını Ata Demirer’in söylüyor olması!

BEZGİN ÇİFTLER AŞK TAZELİYOR

DJ ayrı bir alem. Yabancı pop çalarken pat diye Serdar Ortaç’a, ondan Ajda’ya, ondan Hande Yener’e geçiyor. “Biraz Kızıl Biraz Mavi” derken “Sardı Korkular” giriyor mesela. Aramızda şarkılardan fal tuttuk, bu DJ’le çok eğlenceli oluyor, gül gül yerlere yattık. Ama hepimize tam da ahvalimize-karakterimize uygun şarkılar çıktı gerçekten.

Piyasa’nın neonları da pek seksi. Arada renkleri maviye, mora dönüyor ama çoğunlukla kırmızı, en çirkin ciltlere bir çekicilik geliyor, bir seksapel oturuyor, görmelisiniz. Olmayanlar aşık oluyor, bezgin çiftler aşk tazeleyerek çıkıyor mekandan.

Mekan pazar hariç her gece sabaha kadar açık. Ama en civcivli saatleri 23.30-03.00 arası. Giriş parası, vale ve vestiyer ücreti yok. Ama alınmıyor diye de bahşiş bırakmayı ihmal etmeyin. Bir bira 15 lira.

MASA DANSI

Diğer tüm atraksiyonları bir tarafa, Piyasa’yı bu kadar piyasa yapan ne diye sorarsanız, herkesin vereceği cevap aynı: Ortadaki uzun masa. Bu masa, saat kemale erdiğinde sahne olarak kullanılıyor. Zaten yemekten çok bu iş için yapılmış gibi. Herkes saatine bakıp “masaya ne zaman çıkıyoruz” diye birbirine soruyor. Sırıtarak verilen cevaplar benzer: “İki tane daha içeyim, öyle...”

Biliyorsunuz, bu masa dansı bize özgü bir şey. Oryantalden kalma bir Türk adeti olsa gerek. Yurtdışında yok. Ecnebide bir-iki deneyecek olduk, neredeyse tutuklanıyorduk. Amsterdam’ın, New York’un, Paris’in bütün bodyguardları üstümüze atladı: “Dans etmek için lütfen dans pistini kullanın mösyö!”
Ukalalar n’olacak! Sanki biz bilmiyoruz... Gel seni İstanbul’a götüreyim de Cahide’de, Zarifi’de, Reina’da, Piyasa’da bir gör. Eğlence de şehir gibi nasıl yedi tepeli olurmuş anla bakalım.

HANDE, SABA VE BİZİM ÇOCUKLAR

Geçen cumartesi akşamı Hande Yener Piyasa’daydı. Avcılar’da konserden çıkmış, gece 02.00 gibi ancak geldi. Cumartesi kendisi geldi pazartesi de ayrıldığı sevgilisi Kadir Doğulu doğum gününü kutladı Piyasa’da. Gerisini siz düşünün artık... Mekanın diğer ünlü müdavimleri arasında Semiramis Pekkan, Saba Tümer, Ayşe Özyılmazel, Oray Eğin, Tuğba Özerk, Armağan Çağlayan, Deniz Çakır, Sibel Tüzün, ve (sahibi kontenjanından) Cenk Eren gibi isimler var.

Savaş Özbey, Hürriyet


Piyasa
Halaskargazi cad. No:15
Harbiye İstanbul
Telefon: (212) 241 85 85


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER