› 
 › 
timeout.com 28.07.2010

Yeni bir şarap evi: Corvus Wine&Bites

Reşit Soley'in Bozcaada'daki bağlarından Türk şarap kavına kazandırdığı iyi şarap markası Corvus'un İstanbul çıkartması olan mekân, şehrin en hip bölgesi Akaretler'de açıldı.

Mekân şarap tadım durağından çok daha fazlasını vadediyor. Şarap yanında Kuzey Ege tatları ufak porsiyonlarda servis ediliyor. İşin enteresan kısmı menüdeki yemeklerin hepsi taze. Başka bir deyişle hiçbiri kızartma, haşlama ya da ızgarada yakılmış değil, diri. Bu çoğu yerde rastlayamayacağınız, tadı doruğunda bırakılarak servis edilen tabaklarda en fazla üç malzeme bir araya geliyor. Tüm bu lezzetleri mekânın genç şefi Eren Bursalıgil ile Reşit Soley birlikte oluşturmuş. Kuzey Ege toprağı mahsullerinin hakim olduğu menü, başlıklarıyla da oldukça özgün. Bölüm başlıkları Ezine, sepet, kuru, Karatahta peynirleri, çubuk çatal, bizim reçeller, camda çorba, yeşillik 1-2-3, yeşil atom, kahverengi, küçük bir ısırık, karga kulesi ve karganın kondukları.

Yeni bir şarap evi: Corvus Wine&Bites

Eşsiz lezzetler durağı
Ezine 1…’de Özsoylar’ın bir yıl bekletilmiş Ezine peynirine kuru incir ezmesi eşlik ediyor. Sepet’te Bozcaada Çarşamba Pazarı’na gelen sepet peyniri; kuru’da kayısılı peynir topları, Karatahta peynirleri’nde sınırlı üretim özel peynirler, çubuk çatal’da da taze otlar ve Bozcaada krem peyniri var. Küçük bir ısırık bölümünde kıtır ekmek üzerinde-bildiğiniz ekmeklerden değil, neredeyse hiç tadı yok-kırmızı fasulye ızgara enginar kalbi; Ezine peyniri, kabak çam fıstığı bal; ekşili havuç, yeşil fasulye, pancar gibi çeşitler, karga kulesi bölümünde ise yine küçük porsiyonlarda ama daha bir doyumluk ızgara sebzeler, keçi peyniri ve taze kapari; fırında biberiyeli küp patates; ahtapot, ıspanak ve renkli biber sote gibi tabaklar mevcut. Karganın kondukları bölümünde de diğerleri kadar özel lezzetler var. Rıdvan Usta’nın Trabzon tereyağında kuru fasulyesi, Tarabya Kıyı Restaurant’ın taraması, Bayramiç kürek helvası, erik ekşisi bu lezzetlerden sadece birkaçı.

Kadehte şarap fiyatları çok uygun
Corvus Wine&Bites’ın bir güzel tarafı da Corvus’a kadehte doymak, tabii istisnalar dışında. Blend’in hepsi, Corpus’un 2004 ve 2005 kupajları, Passito ve yeni serisi Cruturk tadabilmek için şişe açtırmak gerekiyor. Başka bir deyişle şişe fiyatı 100 TL ve üzerinde olan şarapları kadehte alamıyorsunuz. Bu durum sizi fiyatların uçuk olduğuna inandırmasın. Kadehte şarap fiyatları çok uygun. Teneia 10 TL, Karga Blush 10 TL, Rarum 13 TL, Malbec 15 TL ve Blend No:3 20 TL. Mekân Corvus’un olunca sadece şarap içilebilir diye düşünmeyin. Gusta ve Gusta Dark şarap dışında tek alkollü alternatifiniz olsa da, keşfetmek isteyeceğiniz yerli malı gazozlar var. Safranbolu Bağlar Gazozu, Ödemiş Mercan Gazozu, Bursa Uludağ Gazozu, Kırşehir Özbağ Gazozu gibi Türkiye’nin değişik bölgelerinden getirdikleri gazozları başka bir yerde bulamazsınız; hem de hepsi 5 TL. Corvus blend Türk çayı, Corvus limonata, lime ve portakal ile hazırlanan Corvus buzlu çay da keşif meraklıları için önerebileceğimiz diğer alternatifler.

Corvus Wine&Bites
Tel: (0212) 260 54 70
Şair Nedim Sokak 5, Akaretler


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER