Pudra.com 18.11.2011

6. Contemporary İstanbul 24 – 27 Kasım’da

Türkiye’nin ilk ve tek çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul'un 6'ncısı bu yıl 24-27 Kasım'da düzenleniyor. Fuara bu yıl tam 526 sanatçı 3 bin eseriyle katılıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, bu yıl 526 sanatçı, 3 bin eser, 20 ayrı ülkeden 42’si yurt dışı, 48’i yurt içi olmak üzere 90 çağdaş sanat galerisi ile beraber birçok paralel etkinlik ve projeye ev sahipliği yapıyor.

6. Contemporary İstanbul 24 – 27 Kasım’da

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking ve destek sponsorluğunu Zorlu Center’ın üstlendiği Contemporary İstanbul 24-27 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi, Fuar Alanı ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonu’nda 1000’den fazla uluslararası koleksiyoneri ve 60 binden fazla ziyaretçiyi konuk ediyor.

Türkiye bu yıl da çağdaş sanatın merkezi
Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlayan Contemporary İstanbul, bu sene “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümünde Körfez Bölgesi Ülkeleri’nden galeriler, sanatçılar, küratörler, sanat eleştirmenleri ve koleksiyonerlere yer veriyor.

Fuar boyunca çağdaş sanatın bugünü ve yarınının tartışılacağı CI Dialogues Konferans Serisi’nde Türkiye’den ve uluslararası çevreden koleksiyonerler, sanatçılar, sanat kurumu yöneticileri, sanat eleştirmenleri panel ve konuşmalara katılacaklar; Sotheby's Institute of Art, Londra Sanat Yönetimi Programı Başkanı Dr. Iain Robertson çağdaş sanat merkezleri ve sanat yönetimine dair bir sunum yapacak.

Contemporary Istanbul Danışma Kurulu Üyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Akay’ın moderatörlüğünde Akbank Sanat Direktörü Derya Bigalı ve İKSV Direktörü Görgün Taner ile beraber sanat kurumlarının geleceği tartışılacak.

Arkas Koleksiyonu Sanat Danışmanı Karoly Aliotti’in moderasyonunu yaptığı “Bir Sanat Koleksiyonu Yaratmak” bölümünde Küratör Başak Şenova, Proje 4L Kurucusu ve Koleksiyoner Can Elgiz, Erste Group Sanat Koleksiyonu Danışmanı ve Küratör Walter Seidl ile Sanat Danışmanı- Küratör Hans Irrek sanat koleksiyonları hakkında farklı bakış açılarını sergileyecekler.

CI Dialogues’un 3. günü (26 Kasım) Körfez Bölgesi Ülkeleri’ne ayrılacak; “Körfez Bölgesi’nde Yeni Bir Şeyler Oluyor” başlıklı panelde Art Dubai Direktörü Antonia Carver, Harper’s Bazaar Art Arabia Editörü Arsalan Mohammad, Abraaj Capital Art Prize Küratörü Laura Egerton; Katar Program Koordinatörü Emin Mahir Balcıoğlu moderatörlüğünde Körfez Ülkeleri sanatını tartışacak.

Daha geniş alan daha fazla sanat
Contemporary İstanbul’da bu seneden itibaren “Küratöryel Sergi” bölümü yer alacak; katılımcı galeri sanatçılarının eserleri Contemporary Istanbul desteğiyle genç bir küratör tarafından bir araya getirilerek seçki oluşturulacak ve galeri sergileme alanlarının dışında fuar alanında sergilenecek. Bu sene “Küratöryel Sergi” kapsamında Selin Turam T/here isimli serginin küratörlüğünü yapıyor.

Serginin amacı günümüz sanatında ve kültüründeki çağdaş sorunlara ışık tutmak ve nesnenin hızla değişen ortamda nasıl evrildiğini yorumlamak, aynı zamanda çağdaş sanat ortamının, anlatının durmak bilmeyen hareketiyle nasıl başa çıktığını araştırmak. Seçkide Tony Cragg, Renata Poljak, Maitha Huraiz, Imran Channa, Haleh Anvari, Erdağ Aksel, Meeson Pae Yang ve daha birçok sanatçının eserleri yer alıyor.
























Şehir, insan, beden ve kültüre dokunan 3 çarpıcı seçki
Video Cube alanında gösterilmek üzere katılımcı galeriler tarafından gönderilen videolar Kurye Video Organizasyonu’ndan Irmak ve Ceren Arkman’ın seçim ve kürasyonu ile üç gösterim programı altında toplanıyor. “Şehir ve Sosyal İnsan” başlıklı ilk seçki, içinde yaşadığımız şehirlere ve sosyal hayatta üstlendiğimiz rollere odaklanıyor. “Siyasal ve Kültürel İkonlar” başlıklı ikinci seçki, hayatı algılayışımızda büyük öneme sahip simge ve ikonlara farklı gözlerle bakmayı deniyor. Üçüncü seçki; “Parçalanmış Beden ve Benlik” beden ve benliğin parçaları üzerine videoları bir araya getiriyor.

Tekrar izlenmesi gerekenler ve ilkler bir arada
Geçen yıl Contemporary İstanbul’da Ermeni sanatçıların Türk sanatseverlerle buluşturulduğu “Ermenistan’dan Sanat” sergisi bu yıl da yeni eserler ve sanatçılarla tekrar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Bu yıl fuarda Ermeni sanatçılardan Ruben Grigorian, Sarkis Hamalbashian, Gabriel Manoukian eserlerine yer veriliyor.

Ayrıca Komet’in 70. Yaşı tablo, video seçkisinden oluşan ve sanatçının ilk kez sergilenecek 27 eserine yer verilen "O DEĞİLSE BAŞKASIDIR" – "ESRARENGİZ" başlıklı bir sergiyle kutlanıyor.

Sponsorlarla zenginleşen sanat

Akbank Private Banking, 5. kez ana sponsorluğunu üstlendiği fuarda, Akbank Private Banking Lounge’nda Resim Heykel Müzeleri Derneği tarafından 30 yıldır sergilenen “Günümüz Sanatçıları Sergisi”ne ve çocukların interaktif uygulamalı sanat eğitimine ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda AkSigorta kanalı ile sanat eserlerinin sigortalanmasına yönelik çalışmaların da Contemporary İstanbul fuarı kapsamında tamamlanmasıyla, çalışma ilk olarak fuarda alınan eserlerin sigortalanması ile başlayacak.

Destek sponsoru Zorlu Center’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan ve sanatın çeşitli dallarına ev sahipliği yapmak üzere çok amaçlı sanat merkezi olarak tasarlanan Performans Sanatları Merkezi, inşaat aşamasındayken sanata destek vermeye devam ediyor. Zorlu Center özel lounge alanında fuar boyunca konuklarını ağırlayacak. Aynı zamanda Cemal Emden’in Zorlu Center’in inşaat sürecini anlatan “Konstrüktif Parçalar” sergisi özel tasarım bir konteyner içinde sanatseverlerle buluşacak.

Günlük hayatın içine karışan sanat
Contemporary Istanbul bu sene İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın sınırlarını aşıyor. İlk defa fuar kapsamında 3 eser Nişantaşı çevresinde sergileniyor, sanat kamusal alanlara karışıyor. Versaille Sarayı’ndaki heykel yerleştirmeleriyle tanınan Fransız sanatçı Bernar Vedet’in (Riff Art Project / Paris- İstanbul) “Klasik Yay” isimli heykeli Apdi İpekçi Caddesi’nde sergilenecek. İspanyol sanatçı Carlos Aires’in (Mario Mauroner Contemporary Art, Viyana) “Acı” isimli renkli yerleştirmesi The Sofa Hotel’in ön cephesinde görülebilecek. Azade Köker’in “Bayrak/Göz” isimli yerleştirmesi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Girişi’nin simgelerinden olacak.

Sanat ve eğlence aynı sahnede
Contemporary İstanbul 6. yılını kutlarken 23 Kasım Çarşamba açılış akşamında 4 sıra dışı ses ve sahne performans sanatçısını ağırlıyor; Renissance Man ile beraber Tal Isaac, Voin De Voin, Erdem Helvacıoğlu ve Özgür Erkek ziyaretçilere bu önemli akşamda unutulmayacak bir deneyim yaşatacak. İstanbul Kongre Merkezi’nde Erdem Helvacıoğlu ve Tal Isaac- Renaissance Man gerçek ses elementlerinden ilham aldıkları özel ses performanslarını sergileyecekler.

Lütfi Kırdar’daki açılış performansı Özgür Erkök’ün "Otozit Parazit" isimli kostümlü sahne performansı ve Bulgaristan asıllı Alman sanatçı Voin De Voin’in dilin olası çağrışımlarından esinlendiği “PLAY” isimli performansını bir araya getirecek.

Contemporary İstanbul 26 Kasım Cumartesi gecesi FG 93.7 işbirliğiyle tüm sanatseverleri, The Hall Urban Style’da buluşturacak. “The Night Destination”da FG 93.7 DJ’lerinden Orkun Bozdemir ve Low Earth bu gecenin keyifli müziğinin yaratıcısı olacak.

Gelişmeleri her an takip edebilirsiniz

Contemporary İstanbul’daki tüm yenilikler 20 Kasım’dan itibaren iPhone ve iPad dergisi iFest’in Contemporary İstanbul’a özel içeriğinde yer alacak. İnteraktif içeriğe sahip olacak iFest ile tüm galerilerin listesine, sanatçı bilgilerine, fuarda gerçekleştirilecek röportajlara, en güncel videolara, CI Dialogues konferans programının yanı sıra etkinlik detaylarına, partilere, makalelere, fuarın resmi dergisi ICE Magazine’deki en özel içerik ve röportajlara ulaşılabilecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER