24.03.2018

Alev Ermiş Mavitan'dan resim sergisi: Yaşam Çizgisi Oyuncuları II

Alev Ermiş Mavitan'ın "Yaşam Çizgisi Oyuncuları II" ismini verdiği resim sergisi 11 Nisan -  5 Mayıs tarihleri arasında Galeri Selvin'de izlenebilir.

Alev Ermiş Mavitan'ın "Yaşam Çizgisi Oyuncuları II" adlı resim sergisi 11 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında Galeri Selvin'de.

Alev Ermiş Mavitan'ın "Yaşam Çizgisi Oyuncuları II" adlı resim sergisinde resimlerdeki figürler, tüm zamanları yansıtan bir boşlukta ve yaşam çizgisini sembolize eden altın bir çizgi üzerinde ya da güneş ışıklarının suyun içinde yarattığı altın ve gümüş rengi yansımaların oluşturduğu dalgaların önünde yer alıyor ve bir anlarını yakalatarak yaşam çizgisi oyuncuları temasını oluşturuyorlar.

Alev Ermiş Mavitan, camaltı resimler, kağıt üzeri yağlı pastel ve tuval üzeri yağlı boya teknikleri ile yapılmış işlerin yer aldığı sergisi ve sanatını şu sözlerle açıklıyor:

İnsan yaşamak ve yaşatmak için vardır. Sanatımın özü; durağan ve ölü olmayan, içinden hayat fışkıran, bizi, çevremizi öldürmek isteyen her şeye meydan okuyan, eğlenceli bir dışavurum haliyle bir akıma özenmeden hem günümüz sanatından beslenen, hem de geleneğin temellerine oturan figüratif, renkçi dışavurumcu bir sanattır. 
 
Alev Ermiş Mavitan - Yaşam Çizgisi Oyuncuları II


Alev Ermiş Mavitan hakkında:

1957 yılında doğan Alev Ermiş Mavitan, önce Boğaziçi Üniversitesi Ön Lisans Yüksek Okulu'nda Pazarlama Bölümü'nü bitirdi. Ardından 1979 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Heykel Dekoratif Sanatlar Bölümleri'ni birincilikle kazandı. Diplomasını Yüksek Resim Bölümü Prof. Neşet Günal ve Prof. Neşe Erdok Atölyesi'nden aldı.

1999-2002 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekor ve Kostümleri Bölümü'nde Desen Dersi öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1985 yılından bu yana çocuk ve yetişkin olmak üzere pek çok öğrenci yetiştiren Alev Ermiş Mavitan, çok sayıda karma sergiye ve sanat fuarına katıldı. 

Ödülleri
  • 1984 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi 100. yıl Karma Resim Sergisi, Pamukbank Teşvik Ödülü
  • 1985 Gençlik Yılı "Genç Sanatlar" Öğrenci Yarışmalı Sergisi Mansiyon    
  • 1985 "Genç Sanatçılar" Öğrenci Yarışmalı Sergisi, Mansiyon
  • 1984 İDGSA 100. Yıl Resim Srg. Pamukbank Teşvik Ödülü

Alev Ermiş Mavitan'ın "Yaşam Çizgisi Oyuncuları II" sergisi 11 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında Galeri Selvin'de. 
Alev Ermiş Mavitan - Yaşam Çizgisi Oyuncuları
Galeri Selvin
Adres: Arnavutköy Dere Sok. No:3 
Arnavutköy, Beşiktaş İstanbul
Tel: 212.263 74 81
www.galeriselvin.com
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2