@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.07.2013

Anish Kapoor sergisi eylülde Sakıp Sabancı Müzesi'nde!

Güncel sanatın önemli isimlerinden, 2004 yılında dünyanın en üretken ve en saygı duyulan heykeltıraşı seçilen Anish Kapoor Eylül 2013’de Sakıp Sabancı Müzesi ve Akbank Sanat’ta olacak!

Sakıp Sabancı Müzesi ve Akbank ünlü İngiliz kavramsal sanatçı Anish Kapoor'un eserlerini Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. 1990 yılında Venedik Bienali'nde İngiltere'yi temsil eden, 1991 yılında Turner Ödülü'ne layık görülen ve 2012 Olimpiyat Oyunları kapsamında Londra'nın kamuya açık en büyük heykeline imza atan Anish Kapoor'un şaşırtıcı eserleri, Eylül 2013'den itibaren sanatseverlerle buluşacak.

Anish Kapoor sergisi eylülde Sakıp Sabancı Müzesi'nde!

Daha önce hiç sergilenmeyen heykellerin sanatseverlerle buluşacağı sergide, dünyada soyut heykel sanatına yeniden anlam kazandıran başlıca sanatçı olarak tanınan Kapoor'un heykel ile mimariyi, mühendislik ve teknolojiyi buluşturduğu tonlarca ağırlıktaki eserleri yer alacak.

Sergi kapsamında, güncel sanatın geleceğinin tartışılacağı ve önde gelen sanatçılarının inceleneceği konferans, eğitim ve etkinlikler de gerçekleştirecek. Akbank Sanat’ta da sergi çerçevesinde konferanslar verilecek.

1990'lardan 2000'li yıllara uzanan süreçte dünya çapında birçok sergi gerçekleştiren Anish Kapoor'un dikkat çeken büyük boyutlu projeleri arasında, Kunsthaus Bregenz'de 20 tonluk kırmızı vazelin ve mumdan oluşan heykeli "Benim Kırmızı Yurdum" (2003), Viyana'da Museum für Angewandte Kunst'ta ve Londra'da Royal Academy’de "Köşeleri Bombalamak" enstalasyonu (2009) ve Paris Grand Palais'de sergilediği anıtsal "Leviathan" heykeli bulunuyor.




POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER