Pudra.com 08.11.2013

Armaggan Anadolu kilimleri sergisi

Armaggan, Anadolu kadınlarına destek olma amacıyla hazırlanan istihdam projesi sonucunda üretilen el yapımı Anadolu kilimlerini, düzenlenen kilim sergisiyle sanatseverlerle buluşturuyor.

Anadolu kadınlarının yürekleriyle attıkları her ilmeğin tasarıma dönüştüğü, ipliklerin doğal boyalar ile renklendirilmesinden sonra geleneksel el tezgahlarında dokunarak en önemli Türk el sanatlarından biri haline gelen kilim, nadide çeşitleri ile Armaggan’da gün ışığına çıkıyor.

Dünyada koleksiyonerlerin, ünlü mimar ve dekoratörlerin ilk tercihi olan Türk kilimleri; Armaggan sosyal projesi olarak yaşatılarak birçok farklı renk ve ölçülerde sanat severlerle buluşuyor.

Türk el sanatlarını, düzenlediği projelerle yaşatan Armaggan, istihdam projesi kapsamında 200 Anadolu kadınına destek verirken, yaşam kalitelerini de kendi sanatları ile yükseltiyor.

Osmaniye Halk Eğitim Merkezi ve Osmaniye Sarıdüz Köyü’nde işlemekte olan Karatepe Kilim Kooperatifi, Van’ın farklı mahallerinde yer alan Van Kilim Works isimli atölyelerinde kilim sanatının icra edilmesine olanak sağlarken; Muğla, Konya ve İzmir’de de halı üretimi yapan Armaggan; ipliğinden boyasına, deseninden tezgahtaki elin eğitimine kadar her adımı özenle takip ettiği bir koleksiyonu sunuyor.

Armaggan Anadolu kilimi modellerini görmek için tıklayın.



Armaggan Art & Design Gallery
Adres: Nuruosmaniye Caddesi No:65 Nuruosmaniye / Fatih - İstanbul
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2