21.09.2018

Borusan Comtemporary iki yeni sergi ile yeni sezona kapılarını açtı

Borusan Contemporary yeni sezona 15 Eylül 2018 tarihinde açılan iki sergisiyle; "Akışkan Bedenler" ve "Üvercinka" ile merhaba dedi.

Borusan Contemporary, yeni sezonunda Akışkan Bedenler ve Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan eserleri Cemal Süreya’nın izinde yeniden yorumlayan Üvercinka sergileri ile giriş yaptı. 

Akışkan Bedenler ve Üvercinka sergileri

Akışkan Bedenler sergisi, sanatçı, tasarımcı, animasyoncu, müzisyen ve yazılımcılardan oluşan küresel kolektif Universal Everything’in insan biçimine duyduğu ilgiyi, bireyin karakteristik özellikleri ve davranışları üzerinden inceliyor.

Üvercinka sergisi ise Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan eserleri Cemal Süreya’nın izinde yeniden yorumluyor. 
 
Borusan, Üvercinka sergisi

Yeni sezonda Borusan Contemporary’de görülebilecek sergilerden ilki, yaratıcı direktör Matt Pyke’ın liderliğinde sanatçı, tasarımcı, animasyoncu, müzisyen ve yazılımcılardan oluşan küresel kolektif Universal Everything’in Akışkan Bedenler sergisi.
 
Yaratıcı Direktör Matt Pyke

Küratörlüğünü uluslararası alanda öncü film ve medya sanatları küratörlerinden Conrad Bodman’ın üstlendiği Universal Everything: Akışkan Bedenler sergisi, Universal Everything’in insan biçimine duyduğu ilgi, bireyin karakteristik özellikleri ve davranışları üzerinden inceleniyor.

İşbirlikçileri arasında Radiohead, Apple, Zaha Hadid Mimari ve Samsung olan kolektifin erken dönem işleri Borusan Contemporary’nin yer aldığı Perili Köşk’ün ikinci katında gösteriliyor: Portre II, Yüce İnananlar II ve Yürüyen Şehir. Buradaki çalışmalar bireyin bedenine ve bu bedenin yeniden şekil alma, dönüşme ve uyum sağlama kapasitesine odaklanıyor. Aynı katta sergilenecek olan Kabileler ve Oluşum, büyük bir grubun içerisinde bireyin doğası üzerine yoğunlaşıyor.

Serginin ilk bölümü içinde bulunulan mekân ve an ile ilgilenirken, dördüncü kattaki işler ise geleceğin nasıl görünebileceğine dikkat çekiyor. Bu katta sergilenecek Hype Döngüsü serisinin ilk filmi Akıllı Malzeme, performans ve yeni teknolojiler üzerinden insan-makine işbirliklerini inceliyor. Makine Öğrenişi, tahmin edilemeyen hareket biçimleri yaratan otonom makinelerin olduğu yeni bir dünya gösterirken, Geleceğin Ekranları serisi ise yeni teknolojilerle gittikçe daha fazla entegre olmuş ileri görüşlü prototiplerden oluşuyor.

Cemal Süreya’ya selamla: Üvercinka

İkinci sergi ise, küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği, edebiyat ve çağdaş sanat arasında diyalog kuran koleksiyon sergilerinden bir yenisi Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan eserleri ortak bir başlık etrafında bir araya getiren sergi, ünlü şair Cemal Süreya’ya selam gönderiyor. Serginin ana başlığı da şairin toplu yapıtlarını içeren Üvercinka’dan ödünç. Bu sergide, başka bir dile çevirilemeyecek kadar şiir evrenine gömülü olan Üvercinka, uluslararası sanatın çarpıcı örneklerine sahip koleksiyondaki eserler için yeni bir yorumlama noktası oluyor.

Şiirsel ve görsel algıyı ön plana çıkarmayı hedefleyen Üvercinka sergisinin içeriği “yeniden düşünmek”, “yeni sorular üretmek” üzerine.
  • "Günümüzün ekonomik, politik ve sosyal oluşumları arasında şiir ve çağdaş sanat nasıl konumlanır",
  • "Şiirsel, sanatsal ifade biçimleriyle hangi noktalardan yola çıkarak eser yorumlaması yapabiliriz",
  • "1958’de yayımlanan Üvercinka, 2018’de, 60 yıl sonra, bizi neden bu denli etkiliyor"
Sergi bu ve buna benzer sorulara ağırlıklı olarak neon, video, fotoğraf teknikleriyle üretilmiş çalışmalarla yanıt arıyor.

15 Eylül 2019 Cumartesi günü açılan sergiler 17 Şubat 2019 Pazar akşamına kadar yalnızca hafta sonları ziyaret edilebilir.

Ziyaret Saatleri: Borusan Contemporary yalnızca hafta sonları 10.00–19.00 saatleri arasında açıktır. 

Borusan Contemporary
Borusan Contemporary, İstanbul'da Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'nu merkez alan sergiler, etkinlikler, eğitim faaliyetleri, yeni sipariş edilmiş işler ve kuruma özel yerleştirmelerden oluşan çok platformlu bir programdır. Bu aktiviteler özellikle medya sanatlarına; yani daha geniş anlamıyla, zaman, ışık, teknoloji, video, yazılım ve ötesiyle çalışan sanatçılara odaklanır. Programın çoğu Borusan Holding ofislerinin de bulunduğu, İstanbul'daki Perili Köşk’te gerçekleşiyor ve bu da özünde ofis ortamında yer alan benzersiz bir müze yaratıyor. Galeri, ofis alanları, cafe, Borusan Sanat Mağazası ve boğazın nefes kesici manzarasına hakim açık hava terasları da dahil olmak üzere tüm bina hafta sonları halka açıktır.

Haberin görselinde yer alan işin künyesi: Screens of the Future, 2016-2017, Çok kanallı video, 1920 x 1080 cm, Kreatif direktörler: Matt Pyke, Mike Hughes, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER