pudra.com 15.12.2010

Bu Şehr-i İstanbul sergisi Fotoğrafevi'nde!

Ünlü fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifinden, İstanbul’a ait 105 fotoğraftan oluşan kitapta yeralan 40 fotoğraf “Bu Şehr-i İstanbul” sergisinde görülebilir.

Ünlü fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifinden, İstanbul’a ait 105 fotoğraftan oluşan “Bu Şehr-i İstanbul” kitabı, Shell & Turcas’ın desteğiyle geçtiğimiz haftalarda sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu. Zaman, deniz ve insan üçlemesi şeklinde İstanbul’un en güzel fotoğraflarından oluşan “Bu Şehr-i İstanbul”da yer alan 40 fotoğraf, 08 Aralık 2010 – 06 Ocak 2011 tarihleri arasında Taksim Fotoğrafevi’nde sergileneniyor.

Bu Şehr-i İstanbul sergisi Fotoğrafevi'nde!

Shell & Turcas; tarihi, kültürel ve sanatsal projelere verdiği desteğe geçtiğimiz hafta tanıtılan “Bu Şehr-i İstanbul” kitabıyla bir yeni eser daha eklemişti. Çağlar boyu farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifinden 105 adet siyah-beyaz kareyle anlatıldığı ‘Bu Şehr-i İstanbul’ kitabı hem Türkçe hem de “Istanbul: A Timeless Journey” isimli İngilizce bölümleriyle sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.

Kitapta yer alan 40 fotoğraftan oluşan Bu Şehr-i İstanbul sergisi, 08 Aralık’tan itibaren Taksim Fotoğrafevi’nde sergilenmeye başladı. Bu Şehr-i İstanbul sergisi, 06 Ocak 2011 tarihine kadar gezilebilecek.


Bu Şehr-i İstanbul kitabı hakkında

“Bu Şehr-i İstanbul” kitabında 105 fotoğraf bulunuyor. Her bölümde yaklaşık 35 fotoğraf yer alıyor. Kitabı oluşturan fotoğrafların tamamı siyah beyaz.

Shell & Turcas’ın sponsorluğunda hayata geçen Bu Şehr-i İstanbul, hem İngilizce hem Türkçe içeriğe sahip bir fotoğraf kitabı. Kitabın İngilizce adı “Istanbul: A Timeless Journey”.

Tahsin Aydoğmuş; objektifini doğrulttuğu tarihi sokak aralarında çektiği fotoğraflarla şehrin gizemini yansıtmayı amaçlıyor. Arşival baskı tekniğiyle basılan fotoğraflardan oluşan ‘Bu Şehr-i İstanbul’ kitabında 3 bölüm bulunuyor.

Bu Şehr-i İstanbul kitabının bölümleri
İlk bölüm ‘Zaman’ adını alıyor. “Zaman” bölümünde, dünyanın farklı bölgelerinden her sene milyonlarca turistin ziyaret ettiği İstanbul’un tarihi sokaklarında bir yolculuğa çıkıyoruz. Anemas Zindanları, Rumeli Hisarı, Kapalıçarşı, Kariye, surlar, Haydarpaşa, Sultanahmet, Yoros kalesi gibi İstanbul’un tarihine tanıklık etmiş mekanların fotoğrafları bulunuyor.

2. bölümün teması “Deniz”. Deniz bölümünde; İstanbul’a kendine has güzelliğini bahşeden denize ait fotoğraf kareleri yer alıyor. Bu bölümde; vapur, balıkçılar, boğaz, deniz keyfi, deniz kıyısında piknik yapan insanlar, Haliç, batık tanker fotoğrafları görülüyor.

3. bölüm ise “İnsan” adını alıyor. Bu bölümde yer alan fotoğraflarda ise İstanbul şehrinin eşsizliğini tamamlayan insan manzaraları, anlar, sokak sohbeti yapan insan fotoğrafları yer alıyor.


Tahsin Aydoğmuş'un Bu Şehr-i İstanbul Fotoğraf Sergisi
08 Aralık 2010-06 Ocak 2011
FOTOĞRAF EVİ
İstiklal Caddesi Tütüncü Çıkmazı No:4
Beyoğlu-İSTANBUL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER