pudra.com 03.12.2009

Contemporary İstanbul başladı!

Yetmişten fazla çağdaş sanat galerisini bir araya getiren Contemporary İstanbul 3-6 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar’da.



Contemporary İstanbul başladı!
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Contemporary İstanbul 3-6 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Rumeli Salonları’nda… Yine yurt dışı ve yurt içinden yetmişten fazla çağdaş sanat galerilerini, sanatçıları ve yapıtlarını bir araya getiren Contemporary İstanbul’u bu haftasonu ajandanıza mutlaka not edin!



Etkinlik boyunca sanatseverlerin ilgisini çekecek birbirinden ilginç projeler gerçekleştirilecek. Her yıl yerli, yabancı birçok sanatçının resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, video art ve dijital sanat yapıtına ev sahipliği yapan etkinliğin bünyesinde bu yıl, çağdaş sanatın önde gelen temsilcilerinin eserleriyle ilk kez karşılaşacağız. Etkinlik alanında tüm bunların yanı sıra mini konserler de gerçekleşecek.

Contemporary Istanbul’09’da, Berlin ve İstanbul’un “Kardeş Şehir” olmalarının 20. yılının anısına, Berlin Galericiler Derneği ile yapılan işbirliği sonucu Alman galerileri ve koleksiyonerlerinin katılımıyla özel etkinlikler de yapılacak. Rumeli Salonları’nın “Art From Berlin”e ayrılan alanında, Alman Çağdaş Sanatı’nın ilgi çekici örnekleri sergilenecek. Berlin Eyalet Senatosu’nun desteğiyle bu kenti temsilen altı sanat galerisi ve eyalet yöneticileri Türkiye’nin bu en önemli çağdaş sanat buluşmasında yer alacak.

Contemporary Istanbul’09’un dışa dönük yüzü elbette Batı ile sınırlı kalmayacak. Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın çağdaş sanatına kapılarını açan Contemporary Istanbul’09’da Rusya ve Ortadoğu’dan çarpıcı örnekler, çağdaş sanatın İstanbul zirvesinde sergilenecek. Aynı kapsamda her yıl tekrarlanacak olan “Yeni Ufuklar / New Horizons” bölümünde ise bu yıl ilk kez Suriye çağdaş sanatı “Art from Syria” başlığı altında sanatseverler ile buluşacak.


Contemporary Istanbul’un ses getiren projelerinden biri de ilki Eylül 2008’de başlayan ve Contemporary Istanbul Konferanslar Dizisi kapsamında gerçekleşen “CI Dialogues” oldu. Contemporary Istanbul’09 etkinlik alanında da CI Dialogues kapsamında etkinlik alanında gerçekleşecek Art Forum’da; Robert C. Morgan (Eleştirisinin Çağdaş Sanatta Yok Oluşu), Hasan Bülent Kahraman (Politika Çağdaş Sanatın Neresinde Olsun?) ve Başak Şenova (Okuyamamak: Eleştirel Düşüncenin Yoksunluğu) çağdaş sanatı farklı boyutlarıyla ele alacaklar.

Ziyaret Saatleri
3 Aralık 2009 11:00-22:00
4 Aralık 2009 11:00-21:00
5 Aralık 2009 11:00-21:00
6 Aralık 2009 11:00-21:00

Giriş Ücretleri
Tam 20,00 TL
İndirimli 8,00 TL (Öğrenciler, öğretmenler ve 65 yaş üzeri)
Biletler ayrıca Biletix'ten de satın alınabilir.

Etkinlik Mekanı
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı - Rumeli Salonu
Harbiye, İstanbul
Tel: 0212 373 1100

Daha fazla detaylı bilgi için:
www.contemporaryistanbul.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER