Pudra.com 14.08.2013

Dünya Basın Fotoğrafları sergisi Forum İstanbul’da

Dünyanın en prestijli basın fotoğrafları yarışması “World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2013” sergisi, 14 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da düzenlenecek.

Forum İstanbul, bu yıl bir kez daha dünya fotomuhabirliğinin bir yıllık güncesi niteliği taşıyan ve geçtiğimiz yıl dünya gündemine oturmuş olayların canlı belgesi olan fotoğrafların da yer aldığı "World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2013" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Dünya Basın Fotoğrafları sergisi Forum İstanbul’da
Wei Zheng'in Ağustos 2012'de Londra Olimpiyatları'nda çektiği "Synchronized Swimmer" adlı fotoğraf

Bu yıl 56’ncısı düzenlenen, dünyanın dört bir yanından fotomuhabirleri, ajans, gazete ve dergiler tarafından yarışmaya gönderilen eserler arasından dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan oluşan sergi, yıl boyunca dünya metropollerini dolaşıyor. 14 Ağustos-3 Eylül 2013 tarihleri arasında da İstanbullularla Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde buluşacak.

Forum İstanbul’un bu yıl 5. kez ev sahipliği yaptığı sergide ziyaretçiler, geçtiğimiz yıl dünya gündemine damgasını vurmuş olaylara bir de basın fotoğrafçılarının gözünden bakma fırsatı yakalayacak. Her yıl ödüllü fotoğrafçıları ağırlayan serginin bu yılki konuğu ise, Suriye’de devam eden iç savaş sırasında çektiği fotoğraflarla birincilik kazanan İtalyan fotoğrafçı Alessio Romenzi.

Fotoğraf meraklıları bu sergide buluşacak

Forum İstanbul’da sergiyle eşzamanlı olarak gerçekleşecek etkinliklerle ziyaretçiler fotoğrafın büyülü dünyasına dahil olabilecek.

Orta-ileri seviye fotoğrafçılar 15 Ağustos 2013 tarihine kadar Alessio Romenzi’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek "Fotojurnalizm" atölye çalışmasında güncel olayları fotoğraf aracılığıyla anlatmanın teknikleri üzerinde çalışırken; çocuklar 17-18 Ağustos 2013 tarihinde "Fotoğraf’ın 'F'si" atölyesinde fotoğrafçılığa ilk adımı atacaklar.

24-25 Ağustos 2013 tarihlerinde gerçekleşecek "Foto-Maraton" yarışmasında ise amatör veya profesyonel tüm fotoğrafçılar, eserlerini usta bir jürinin değerlendirmesine sunacak ve ödüller için yarışacaklar.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER