Pudra.com 26.01.2012

Frida Kahlo'nun fotoğrafları ilk kez sergilenecek

Dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo'ya ait yüzlerce fotoğraf, ilk kez sergilenecek. "Frida Kahlo: Her Photos" sergisi 23 Şubat'ta ABD'nin Arlington kentindeki Artisphere Sanat Merkezi'nde açılacak.

ABD'nin Arlington kentindeki Artisphere Sanat Merkezi'nde 23 Şubat 2012'de açılacak "Frida Kahlo: Her Photos" adlı sergide, Kahlo'nun 1954'te yaşamını yitirmesinin ardından mühürlenerek kaldırılmış olan özel koleksiyonundaki 250'den fazla fotoğrafa yer verilecek.

Frida Kahlo'nun fotoğrafları ilk kez sergilenecek

2007 yılında mühürleri açılan fotoğraflar, "Frida Kahlo: Her Photos" sergisinde ilk kez gösterilecek.

Frida Kahlo kimdir?
Mexico City'nin güneyindeki Coyocan'da, Macar Yahudisi fotoğrafçı Wilhelm Kahlo ve Kızılderili asıllı Matilde Calderon Gonzales'in dört kızından üçüncüsü olarak 6 Temmuz 1907'de dünyaya gelen Kahlo, çocukluğundan itibaren sanat, edebiyat ve felsefeye büyük bir ilgi duydu.

6 yaşındayken geçirdiği çocuk felcinin sonucunda bir bacağı sakat kalan Frida'nın hayatı, 19 yaşında geçirdiği trafik kazasından sonra tamamen değişti. Trenin demir çubuklarından birisi sol kalçasından girip leğen kemiğinden çıktığı için Kahlo, tüm hayatı korseler, hastaneler ve doktorlar arasında geçirdi. Omurgası ve sağ bacağında dinmeyen bir acıyla yaşayan Kahlo, 32 kez ameliyat edildi.

Ailesinin önerisiyle sıkıntı ve acıdan kaçmak için resim yapmaya başlayan Kahlo, 1929'da "Meksikalı Michelangelo" olarak anılan ünlü ressam Diego Rivera ile evlendi. 1938'de New York'ta açtığı sergiyle uluslararası ün kazanan Kahlo, 13 Temmuz 1954'te akciğer embolisi teşhisiyle son nefesini verdiğinde arkasında 70 tablo bıraktı.


Etiket: sergi, frida kahlo
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER