Pudra.com 27.04.2015

Genco Gülan'ın yeni sergisi: "Okul"

Yapıtları farklı ülkelerde, altıdan fazla sanat müzesinin daimi koleksiyonlarında sergilenen Genco Gülan’ın “Okul” sergisi sanatseverleri tesadüflere sürükleyecek.

Genco Gülan, "Okul (ecolé)" ismini verdiği yeni kişisel sergisi ile çağdaş sanat ve eğitim ilişkisini irdeliyor ve sergiyi, eğitim vermekte olan gerçek bir okulda gerçekleştiriyor. 30. yılını kutlamakta olan Üsküdar Doğa Koleji’nin kapılarını açtığı sergi bir ay boyunca sanatseverlerle buluşacak. "Okul" kelimesinin Fransızca karşılığı olan 'ecolé' kelimesinden esinlenen serginin amacı ise sanatseverleri tesadüflere sürüklemek.

Genco Gülan'ın yeni sergisi:

12 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında okulun çeşitli bölümleri, sanatçının eserlerine ev sahipliği yapacak. Sergiyle ilgili güncel bilgiler ve seçilmiş yapıtlar, Art50.net online çağdaş sanat platformu üzerinden de takip edilebilecek.

Sanatçı, sergiye başlık seçerken kelimenin Fransızca karşılığı olan ecolé kelimesinden esinlendi. Kelimenin kökeninde ise; ünlü İtalyan ressam ve mimar Raffaello’nun “Eflatun’nun Okulu”nu (1509-1511) resmettiği başyapıtın bulunduğu düşünce yer alıyor. Rönesans’ın büyük ustası Raffaello Sanzio bir okul kurmamış ama ideal okul imgesini resmetmişti. Sanatçı Genco Gülan ise bu resimden yaklaşık 500 yıl sonra, seçtiği benzeri başlık ile tamamen farklı bir ‘bağlamsal estetik’ yakalama gayretine girmiş.

Gülan, bu projesinde farklı bağlamda sergileyeceği çalışmaları ile sanatseverlerin ve çocukların bir sanat galerisi ya da müzede karşılaşabileceği yapıtlar ile bir okulun koridorlarında, yemekhanesinde veya spor salonunda tesadüfen karşılaşmasını amaçlıyor. Bu karşılaşmalardan yeni fikirler çıkmasını bekliyor.

Üsküdar Doğa Koleji
Adres: Aziz Mahmut Hüda-i Mah., Sümbülzade Sk No:10, 34672 Üsküdar/İstanbul
Tel:0 216 532 0980


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER