Pudra.com 02.07.2014

Görünmez Adam İstanbul’da

Görünmez adam olarak bilinen Çinli sanatçı Liu Bolin'in işleri Eylül'de ArtInternational sanat fuarına geliyor. Bedenini kamufle etmesiyle ünlenen sanatçının çalışmaları Türkiye’de ilk kez sergilenecek.

Bu yıl 26-28 Eylül tarihleri arasında ikincisi yapılacak ArtInternational Fuarı'na katılacak sanatçılar belli olmaya başladı. Bunlardan biri de sanat dünyasında “Görünmez Adam” olarak tanınan Çinli sanatçı Liu Bolin. İşleri Türkiye’de ilk kez sergilenecek ve Galerie Paris-Beijing standında yer alacak sanatçı, kamuflajı bir sanat eylemine dönüştürüyor ve kendini, seçtiği bir fonla aynı desene boyayarak gizleniyor. Özellikle Çin hükümetine karşı yaptığı politik çalışmalarıyla ses getiren Bolin, telefon kulübesinden süpermarkete, Çin Seddi’nden Olimpiyat Stadı’nın bir parçası olmaya kadar birbirinden farklı performanslar sergiliyor.

Görünmez Adam İstanbul’da

1973 doğumlu Liu Bolin, heykel eğitimi aldıktan sonra ilk kişisel sergisini 1998 yılında açtı. 2005’te kendisinin de dahil olduğu ve 140'tan fazla sanatçının yaşadığı Suojia Köyü’nün hükümet tarafından yıkılmasını protesto etmek amacıyla başlattığı “Hiding in the City/Şehirde Saklanmak” adlı fotoğraf serisiyle adını geniş kitlelere duyurdu. Performanslarına günlerce ve saatlerce hazırlanan sanatçı, kendini “yok ederek” meseleye dönüştürdüğü konuları görünür kıldı.

Bolin’in işleri Türkiye’de ilk kez, uluslararası sanat fuarı ArtInternatioal kapsamında, 26-28 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde sergilenecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER