@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.02.2015

Kadın Aşkına sergisi şiddete dikkat çekiyor

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Can Zaim, şiddete dikkat çekmek için bir yıl boyunca Türkiye’nin her köşesinden kadınları fotoğrafladı. Sanatçının Kadın Aşkına fotoğraf sergisini 1-7 Mart tarihleri arasında CKM Performans salonunda...

"Kadın Aşkına" fotoğraf sergisi kadına şiddet sorununa dikkat çekmek için fotoğraf sanatçısı Ahmet Can Zaim tarafından projelendirildi. Projenin sosyal hesaplarda ilan edilmesinden sonra, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden şiddete uğrayan kadınlar, önceden yazılmış sosyal mesajlardan birini seçip kamera karşısına geçti. Sergiyi 1-7 Mart tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi Performans Salonu'nda görülebilir.

Kadın Aşkına sergisi şiddete dikkat çekiyor

“Kadın Aşkına” projesi için gönüllü fotoğraf çektirmek isteyen kadınların çoğu ya şiddet görmüş ya da bundan rahatsız olanlar... Ahmet Can Zaim, bu kadınların hikâyelerini dinledikten sonra kadın haklarını daha çok sahiplenmesi ve daha çok insana duyurması gerektiğini anlamış. Projede aynı zamanda tüm kadınların gülümseyen fotoğrafları da bulunuyor. Yani proje sonunda tüm gönüllü kadınların yüzü gülüyor olacak. Böylece güler yüzleriyle objektife gülümseyen kadın sülietleri görülecek.

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Can Zaim "Kadınlarımızın yüzünü güldürmek aslında çok da zor bir şey değil. Onlar sadece kendilerini özgürce ifade etmek, sevilmek ve erkek baskısı altında yaşamamak istiyorlar. Okulda, evde, iş yerinde, sosyal medyada, yatak odasında ve neredeyse yaşam alanlarının her yerinde özgürce, taciz görmeden hareket etmek istiyorlar. Aslında tüm bunların tek bir ortak adı var, yaşam alanına saygı istiyorlar. Tüm bunları sağlamak hiç zor değil! Cezai yaptırımların kesin çözüm olmadığı günümüzde, herkesi duyarlı olmaya davet etmekten başka bir şey kalmıyor. Bunun da en güzel yolu sanatın her alanında kadın haklarına daha çok yer verip, bu daveti hem söz hem de görsel yapıtlarla zihinlere yerleştirmek." diyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER