Pudra.com 06.09.2011

Kadın gözüyle hayattan kareler

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından beşincisi gerçekleştirilen "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eser, 23 Eylül’e kadar Metrocity'de sergilenecek.

Anadolu Hayat Emeklilik’in, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında düzenlediği, fotoğrafa ilgi duyan amatör ve profesyonel yüzlerce kadının katıldığı Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışmasında ödüle ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 9-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Metrocity Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor.

Kadın gözüyle hayattan kareler
Yarışma birincisi Ece Polen Erciyas'ın "Kadının Özgürlük Çabası" fotoğrafı

Kadınlara özel fotoğraf yarışması Kadın Gözüyle Hayattan Kareler, “Hayata Dair” temasıyla 3 Ocak-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Güler Ertan, fotoğraf sanatçıları Aramis Kalay, Timurtaş Onan, Laleper Aytek ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney’den oluşan jüri, Türkiye’nin dört bir yanından 1434 amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçının hayata dair anları yakaladığı 6 bin 454 fotoğrafı değerlendirdi.

Yarışmada dereceye giren ilk üç eser ve sergilenmeye değer bulunan 41 fotoğraf www.anadoluhayat.com.tr web sitesinden ilan edildi. Yarışmada “Kadının Özgürlük Çabası” isimli fotoğrafıyla Ece Polen Erciyas birincilik, “Apocalytpto” isimli fotoğrafıyla Ayşe Hayta ikincilik ve isimsiz fotoğrafıyla Ebru Çınar üçüncülük ödülüne layık görüldü. 5-29 Mayıs 2011 tarihleri arasında Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde yer alan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’11 Fotoğraf Sergisi, 9-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Metrocity Alışveriş Merkezi’nde fotoğraf severlerle buluşacak.

“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasına, ilk düzenlendiği 2007 yılından bu yana 5 bine yakın kadın, 20 bini aşkın fotoğrafla katıldı. Geride bıraktığı 5 yılda Türkiye’nin en çok ilgi gören yarışmalarından biri haline geldi. Bu yılki sergide yer alan, insana, hayata ve özellikle kadına dair bu 44 fotoğraf karesi, toplumsal belleğimizin kadına dair nadide mozaiğinin birer parçası olarak öne çıkıyor.


Yarışma ikincisi Ayşegül Hayta'nın "Apocalypto" adlı fotoğrafı


Dereceye girenler ne diyor?

BİRİNCİ
Ece Polen Erciyas, Ankara
Eser: Kadının Özgürlük Çabası


“Kadının özgür olması için, önce kendiyle yüzleşmesi gerek”
Fotoğrafım “Kadının Özgürlük Çabası”, günümüz kadınının dışarıdan maruz kaldığı zorluklar nedeniyle kendi içinde yarattığı hapsi anlatıyor. Kadınların hissettiği, omuzlarında hep taşımak zorunda oldukları bu hissi, sadece kadınların anlayabileceklerini düşünüyorum. Bu nedenle bu fotoğraf bütün kadınlar için; ülkemizdeki ve tüm dünyadaki. Bir kadının, zorluklar altından ayağa kalkarken, üzerinde bir erkekten çok daha fazla yük vardır; içindeki birçok ikilemle, birçok şüpheyle baş başadır. Kadının özgür olması için, önce kendiyle yüzleşip içinde açtığı savaşı yenmesi gerekmektedir. Fotoğrafımın, içimizde yarattığımız hapis duygusunu yenip, ona dışarıdan bakabilecek gücü bulabilmemizi sağlamasını amaçladım. Kadın Gözüyle Hayattan Kareler katıldığım ilk fotoğraf yarışmasıydı ve bu yarışmada ödül almak benim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Benden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen canım annem ve babama ve tabii ki bu yarışmayı düzenleyip, birinciliği bana layık gören herkese çok teşekkür ediyorum.”

İKİNCİ
Ayşegül Hayta, Mersin
Eser: Apocalypto

“Aşağıdakilerin yukarı bakışlarını belkide hiç merak etmedik”

“Tarsus civarında sera işçiliği yapan doğulu bir ailenin altı çocuğundan en küçüğüydü ‘Apocalypto’ ismini verdiğim, derin bakışlarıyla beni derinden etkileyen çocuk. Günlerce etkisinden kurtulamadığım o atmosferden bana bir bu fotoğraf, bir de deklanşöre basarken döktüğüm gözyaşlarıydı hatıra kalan. Kadınlar adına düzenlenen bu prestijli yarışmada ödül almak benim için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi… Böyle büyük ve anlamlı bir organizasyona imza atan tüm emeğe saygılar sunuyorum.”


Yarışma üçüncüsü Funda Ebru Çınar'ın isimsiz fotoğrafı



ÜÇÜNCÜ
Funda Ebru Çınar, İzmir
Eser: İsimsiz

“Yolcu yol olur sonunda”

“Tülden bir kadının yolunu arayan yolculuğudur bu. Geri dönmeyi beceremeyeceği, bir kez gitse artık hep gideduracağı için asla çekip gitmeyen tül kadının yolculuğu. Kendine doğru ilk adımını atan kimsesiz bir yolculuk. Geniş zamanda, olmuşların ve olacakların vaktinde, hiç kimse olana dek eksilterek kendini yol alan tül kadının yolculuğu. Kararsız selamlaşmalardan, iyi hesaplanmış karşılaşmaların anlık yüzlerinden gizlemiş yüzünü. Yolculuk için hafiflemiş belli ki tül olmuş. Kendine aldırmayan ayaklarının seyir halindeki görüntüsü yürüdüğü yollara bakıp, gidemediklerinin yasını tutan ayakları… Gitmenin yol olduğu, yolun düş olduğu, yolculuğun kimsesizlik olduğu hem zaten ‘kimse’ olmanın çok da umursanmadığı haritasız ve zamansız bir yolcunun yolculuğu. Ayaklarının en genç halini almış yanına, belki biraz ütopik olur ama, yolcu yol olur sonunda... 'Kadın Gözlerimizi' desteklediği için Anadolu Hayat Emeklilik’e ve değerli jüri üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER