Pudra.com 12.12.2011

Magic Ice Buz Müzesi Osmanlı konseptiyle yeniden açılıyor

İçindeki her şeyin buzdan olduğu, dünyanın ılıman iklimdeki ilk ve tek buz müzesi Magic Ice, 15 Aralık itibariyle heyecanla beklenen yeni konseptini Forum İstanbul AVM içinde görücüye çıkarıyor.

Doğanın bir mucizesi olan buzun, usta ellerde; sanat, tarih ve kültürle birer başyapıta dönüşmesini gözler önüne seren Magic Ice, yepyeni konsepti “Osmanlı ve Türk Tarihi”ni buzun ışıltısıyla buluşturmaya hazırlanıyor. 24 Kasım’da başlayan tema değişikliği çalışmaları sona ermek üzere. Ziyaretçilerini Osmanlı ve Türk Tarihi atmosferinde buluşturmaya hazırlanan müzede ilk çağlardan Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna, İstanbul’un Fethi’nden Cumhuriyet Dönemine kadar her şey buz heykeller ile tasvir edilerek anlatılıyor.

Magic Ice Buz Müzesi Osmanlı konseptiyle yeniden açılıyor

Tarihin buza yansıtıldığı dünyanın tek müzesi
Norveçli firma Lofoten Trading AS tarafından 20 Milyon Dolarlık yatırımla Nisan 2010’da Forum İstanbul AVM içinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Magic Ice Buz Müzesi, ilk konsepti olan Vikinglere veda ederek, “Osmanlı ve Türk Tarihi”ni buza yansıtan -5 derecelik benzersiz bir sergi alanına dönüşüyor. Kültür Bakanlığı tarafından Kültür Girişim Belgesi ile onurlandırılan müze, yeni temasını online ortamda ziyaretçilerine yönelttiği anket ile belirledi.

Yeni konseptin hazırlık aşamalarında kronolojiye oldukça dikkat edildiğini belirten Magic Ice Genel Müdürü Odd Roar Olsen, dünyada tarihin buza yansıtıldığı tek müze unvanına da sahip olmalarından dolayı duyduğu heyecanı paylaştı.

Eğiten ve eğlendiren bir yolculuk
Tarihimizin dile getirildiği Buz Müzesi’nde, avlanan ilk insan (avcı) heykellerinden, Çatalhöyük evine, İstanbul’un Fethi’nden, Ulu Önder Atatürk’ün lider duruşunu yansıtan karelere kadar Osmanlı ve Türk tarihini anlatan eserleri görebilmek mümkün.

15 Aralık’ta yeni yüzüyle hizmet vermeye devam edecek olan buz müzesinde bilgilendirici ve eğlenceli bir yolculuk ziyaretçileri bekliyor. Ziyaret süresince konuklara müzenin konseptini anlatan film gösterimleri ve tarihsel bilgilendirmeler sunulurken, dönemleri anlatan heykeller de görsel bir şölen sunacak. Ayrıca hediyelik eşya bölümünde tarihsel öğelerin yer aldığı hediyelikler ziyaretçilerin ilgisini çekmeye hazırlanıyor.

Türk heykeltıraşlar tarihimizi buza yansıtıyor
Tarih, kültür, sanat ve eğitimi bir arada sunan müzenin Norveçli Genel Müdürü Odd Roar Olsen aynı zamanda heykeltıraşlık da yapıyor. Konsept değişikliği esnasında çalışan ekipte yer alan Olsen, “Geçtiğimiz yıl Buz Müzesi’ni açarak bizim kültürümüzden bir şeyleri Türkiye’de yansıttık. Ziyaretçilerimizin katıldığı oylama ile de yeni konseptimiz 'Osmanlı ve Türk Tarihi' olarak belirlendi. Değerli bir konu olduğu için yapım aşamasında hata yapmamak adına danışmanlarımızla ilerledik. Ayrıca, önceki Viking konseptimizi yurt dışından gelen heykeltıraşlarımız ile hayata geçirmiştik. Yeni konseptimizde ise Türk heykeltıraşlarımız ile çalışmayı tercih ettik. Kültürlerimiz bu şekilde bir araya geldi, kültür alışverişimiz devam edecek” diyerek yaklaşık 20 gün boyunca gece-gündüz süren çalışmaları aktardı.

400 ton yerli buz kullanıldı
Yeni yüzü ile ziyaretçilerinin karşısına çıkmaya hazırlanan müzenin ilk konseptinde 300 ton şeffaf buz kullanılırken, yeni konseptte bu rakam 400 tona ulaştı ve buzlar Magic Ice’ın İstanbul’da kurduğu özel üretim tesislerinde elde edildi.

15 Aralık’ta ziyarete açılıyor
Tonlarca buzun usta ellerde nasıl şekil aldığını, tarihimizin ışıltısının buzun ışıltısı ile nasıl birleştiğini görmek isteyenler için Magic Ice Buz Müzesi “Osmanlı ve Türk Tarihi” teması ile 15 Aralık Perşembe günü itibariyle ziyarete açılıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER