Pudra.com 01.02.2013

Mario Testino'nun objektifinden ünlüler

Ünlü fotoğrafçı Mario Testino'nun 30 yıllık arşivinde yer alan, kendi seçtiklerinden oluşan 125 fotoğraf, Boston'daki Museum of Fine Arts'ta sergileniyor.

Mario Testino 1954 Lima, Peru doğumlu. Fotoğraf kariyerine başlamak üzere Londra'ya gelmiş ve Trafalgar Square'de terk edilmiş bir hastanenin odasına yerleşti. Sokakta rastladığı modellerin saç ve makyaj fotoğraflarından portfolyolar hazırlayarak işe başladı.

Bir gün sokakta düğün öncesi kraliyet alayını fotoğraflıyordu, tam o sırada Kraliçe Elizabeth kendisine baktı ve el salladı. Bu öyle ilahi bir fotoğraf oldu ki, hayatının dönüm noktasıydı. Diana, Vanity Fair dergisi için kendisini saraya çağırttı. Bu davet böylece bundan sonraki karşılaşmaların ve özel portrelerin başlangıcı oldu.

Bu sergi iki bölümden oluşuyor. Birincisi British Royal Portraits, ki kraliyet ailesini kapsıyor, diğeri ise In Your Face; meşhur artist ve şarkıcılardan oluşuyor. Jennifer Lopez, Kate Moss, Madonna, Mick Jagger, David Beckham gibi.

In Your Face retrospektif sergisinde, 30 yıllık arşivinde yer alan, kendi seçtiklerinden oluşan 125 fotoğraf yer alıyor. Bunlar tam Testino tarzı renkli, parlak ve provokatif.

Ben sergiyi gezerken çok zevk aldım. Kraliyet bölümünün ikonlarından çok, moda ve sahne dünyasının fotoğrafları daha cazipti benim için. Renkli ve çarpıcıydılar.

Her iki seri de Boston, Museum of Fine Arts'ta yer alıyor. İngiliz Kraliyet Portreleri Serisi, Museum of Fine Art içerisinde yer alan Herb Ritts Gallery’de 16 Haziran 2013 tarihine kadar devam edecek. Yine Museum of Fine Arts'ta yer alan In Your Face serisi, Ann And Graham Gund Gallery’de 3 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Yazı: Sernur Çiftçi / Ekavart.tv


Mario Testino'nun objektifinden ünlüleri görmek için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2