Pudra.com 10.06.2015

Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin

Aziz Nesin'in doğumunun 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisiyle yazarın yazılı ve görsel arşivi ilk kez paylaşıma açıldı.

Aziz Nesin gençlik yılları

Aziz Nesin'in doğumunun 100. yılına özel hazırlanan “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisi Tophane’deki Tütün Deposu’nda gezilebilir. Yazarın edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıkları açısından daha yakından tanıtmak amacıyla düzenlenen sergi 16 Temmuz’a kadar ziyaretçilerle buluşacak.

Nesin Vakfı tarafından organize edilen sergi, vakfın arşivlerini paylaşıma açarak günümüz Türkiye’sinde Aziz Nesin’i oluşturduğu ve yaşattığı değerlerle, objektif bir bakış açısıyla tanıtmayı amaçlıyor. Sergide yazarın yüz binlerce dokümandan oluşan kişisel arşivinden bir seçki, el yazması notları, eşyaları, biriktirdikleri, aldığı ulusal ve uluslararası ödüller ve kitaplarının yanı sıra, yaşamı üzerine video röportajlar ve belgeseller de yer alıyor.

"Ömrüne Sığmayan Adam" sergisi, Aziz Nesin’i anlatmanın yanı sıra, onun tanıklık ettiği tarihi sözlü, görsel ve yazılı belgelerle izleyiciye aktarmayı ve çeşitli tartışma platformları açmayı hedefliyor. 6-7 Eylül olayları, Sivas katliamı gibi Türkiye’nin yakın tarihinde iz bırakan olaylara, Türkiye’de sanat, edebiyat, politika gibi konulara da Aziz Nesin’in gözünden bakma, Aziz Nesin’i bilindik klişelerin ötesinde tanıma olanağı sunuyor. Aziz Nesin’in yaşamı süresince ortaya çıkardıklarının yanı sıra, ömrüne sığdıramadığı işlerine yer veriyor.

“Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisine ait fotoğrafları görmek için galerimize tıklayın.

Sergi Başlığı: Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015
Sergi tarihleri: 9 Haziran - 16 Temmuz 2015
Mekan: Tütün Deposu, Tophane-İstanbul
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2