Pudra.com 07.06.2011

Pera Müzesi Haziran 2011 Etkinlikleri

Pera Müzesi, Haziran ayında bir çok sanatsal etkinliğe yine ev sahipliği yapacak. Aylık program detayları Pudra.com'da...

Sergiler

Pera Müzesi Haziran 2011 Etkinlikleri
3 Temmuz Pazar günü sona eriyor!


İhsan Cemal Karaburçak
"Ben bir renk ressamıyım. Güneş de renkleri öldürdüğü için tabiatı havanın karardığı, bulutların biriktiği veya yağmurdan sonra toprağın, ağaçların ve binaların yıkandığı, renklerin meydana çıktığı saatlerde sevmekliğim bu yüzden olabilir. Koyu tonları da daha çok bu tonlar arasında uygun yerlere konulan ışıkların veya alttan gelen aydınlanmanın olgun cazibesi altında kaldığım için seçiyor olmalıyım. Belki de kötümser veya melankolik bir ruh veya mizaç meselesidir; kim bilir? Ama sebep ne olursa olsun beni doyuran bir netice aldığıma ve sanatı da sanat için yaptığıma göre sanatımdan, dolayısıyla da hayatımdan memnunum demektir.”
İhsan Cemal Karaburçak, 1968

Temelde İnsan:
Çağdaş Sanat ve Nörobilim

Suzanne Anker, dijital heykel ve yerleştirmeden büyük boy fotoğraflara ve LED ışıkları altında büyüyen bitkilere uzanan çeşitli aktarım yöntemleriyle çalışmaktadır. MRI Kelebeği çalışmasında Anker, bir ağ şeklinde düzenlediği on beş eşit beyin taramasına yerleştirdiği on beş aynı kelebek imgesinin üzerine, kolayca ayırt edilebilen Rorschach Testi’nden çeşitli mürekkep lekeleri koyar.
MRI taramalarındaki imgelerle mürekkep lekelerinin birbiri üstüne yerleştirilmesi, şekil-zemin ilişkilerinde algısal çeşitlemeler yaratırken izleyicide optik yanılsamalara yol açar. Üst üste bindirilmiş bu görüntülerin karmaşık yapısı, insan algılamasındaki nörolojik süreçleri akla getirir.


Pera Film

70 80 90, Masum, Küstah, Fettan
Belgesel Gösterimleri
10 – 12 Haziran

Filmmor Kadın Kooperatifi ve Pera Film sunar
Türkiye sinemasında kadınlar... Nadiren anlatıcı... Çoğunlukla konu... Genellikle -erkek yönetmenlerin çektiği filmlerde- neden Masum, Küstah, Fettan ama daima iki boyutlu: “iyi” ya da “kötü”ler?
10 Haziran Cuma 19:00
11 Haziran Cumartesi 16:00 (Gösteriminin ardından film ekibiyle söyleşi olacaktır. )
12 Haziran Pazar 16:00

Siyah Işık: “Film”in Temelleri
Deneysel Sinema
18 – 19 Haziran

“Siyah Işık: Film’in Temelleri” başlıklı bu deneysel seçki; bilim kurgu, alternatif sinema ve soyut sanat gibi farklı türlere uzanan 5 kısa filmi bir araya getiriyor.
18 Haziran Cumartesi 18:00
19 Haziran Pazar 15:00


Pera Eğitim

Yaz eğitim etkinlikleri yine dopdolu!
Pera Eğitim, 7-12 yaş arası çocuklara yönelik eğitim atölyelerine bu yaz da, Haziran ve Temmuz aylarında yapılacak Karikatür, Temel Resim Sanatı, Temel Heykel Sanatı atölyeleri ile devam ediyor.

Babalar Günü hediyeniz Pera Müzesi’nde
14-19 Haziran tarihleri arasında, Babalar Günü’ne özel, Artshop’ta %15 indirimden yararlanabilir ve Pera Müzesi Dostluk Programı’na 100 TL yerine 75 TL’ye 1 yıllık üye olabilirsiniz.

19 Haziran Pazar günü Pera Müzesi tüm babalara ücretsiz ve Pera Café’de “Babalar Günü”ne özel mönü sizleri bekliyor; sıcak içecek ve günün pastası 10 TL!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER