@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.10.2011

Pera Müzesi'nde Osman Hamdi Bey sergisi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi yeni sergisi "Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar" 8 Ocak'a kadar açık. Osman Hamdi Bey'i yakından tanımak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar

Pera Müzesi'nde Osman Hamdi Bey sergisi
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde 15 Ekim tarihinde ziyarete açılan sergi, ressam, arkeolog ve müzeci Osman Hamdi Bey ile Amerikalı arkeolog ve fotoğrafçı John Henry Haynes ile Prof. Hermann Vollrath Hilprecht'in Osmanlı topraklarında kesişen yaşamlarından yola çıkarak, Amerikalı arkeologların Osmanlı topraklarındaki ilk kazılarını -Assos ve Nippur- ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri konu alıyor.

Pennsylvania Üniversitesi'nden Prof. Renata Holod ve Prof. Robert Ousterhout'un küratörlüğünde hazırlanan sergide, Pennsylvania Üniversitesi Müzesi, Boston Güzel Sanatlar Müzesi , İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ve özel koleksiyonlardan derlenen Osman Hamdi Bey resimleri, 19. yüzyıla ait arkeolojik fotoğraf ve çizimler, mektuplar, seyahat günlükleri ve ilk kez sergilenen arkeolojik eserler yer alıyor. Osman Hamdi Bey'in az bilinen resimlerinin yanı sıra, Pennsylvania Üniversitesi Müzesi'nde keşfedilen ve bugüne kadar bilinmeyen iki resmi de sanatseverlerle ilk kez buluşuyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu’ndan yapıtlarıyla Osman Hamdi Bey’in yaşamı ve sanatı

Osman Hamdi Bey, Tanzimat Dönemi’nin yetiştirdiği bir Osmanlı aydını. Resim, arkeoloji, müzecilik, sanat eğitimi gibi kültür-sanat yaşamının farklı alanlarında, bir ömre ancak sığdırılabilecek zenginlikte ve çeşitlilikte katkılar yapmış bir kişilik.

Osman Hamdi Bey’in ardında bıraktığı miras, ölümünden 100 yıl sonra bile şu ya da bu biçimde sanatçıların, bilim insanlarının eserlerinde, kurumlarda, müzeciliğimizde yaşamaya devam ediyor. O her zaman gündemin ön sıralarına oturmayı, dikkati çekmeyi, sesini duyurmayı, hararetli tartışmaların konusu olmayı başarıyor.

Pera Müzesi’nin Sevgi ve Erdoğan Gönül Galerisi’nde Osman Hamdi Bey’e ayrılan özel bir bölüm, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu’nda yer alan yapıtlarıyla, onun tutkunu olduğu resim sanatıyla ilişkisinin farklı yönlerini sergileyen örnekler sunuyor ve bu çok yönlü kişiliği bir kez daha selamlıyor.

Pera Müzesi
Sergi Tarihi: 15 Ekim 2011 - 8 Ocak 2012
Adres: Meşrutiyet Caddesi No.65
34443 Tepebaşı - Beyoğlu/İstanbul
Tel: 0212 334 99 00
www.peramuzesi.org.tr


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER