pudra.com 18.02.2010

Sıradışı bir resim sergisi: Dahiliye

Cem Dinlenmiş, “Dahiliye” de, yüzeysel resim normlarını bozarak, biçimsel kurguyu üçüncü boyuta taşıyor.

Cem Dinlenmiş, 18 Şubat – 13 Mart 2010 tarihleri arasında x-ist’te gerçekleşecek olan ilk kişisel sergisi “Dahiliye” de, yüzeysel resim normlarını bozarak Kesişme III (2008)'de gördüğümüz, parçalardan bütüne giden çalışmalarındaki biçimsel kurguyu üçüncü boyuta taşıyor.

Sıradışı bir resim sergisi: Dahiliye
Yolculuk


Güncel sanat çerçevesinin bilindik yollarının dışında bir yaklaşımla üretmeyi sürdüren genç sanatçı, 2006 yılından bu yana yayınlanan Penguen dergisindeki “Her Şey Olur” adlı köşesinde gündemdeki olayları muhalif, absürt ve alaycı bir şekilde birbiriyle ilişkilendirmekte. İmzası haline gelen tiplemeleri ile ayrıksı renk ve çizgi dünyasıyla tanınan karikatürlerindeki çok parçalı bütünlük, “Dahiliye”de yer alan ahşap üzerine resimlerindeki biçimsel dünyanın niteliklerinden biri.



Heyheyler


Çark Serisinde yer alan “Yolculuk” ve “Heyheyler” adlı yapıtlarında, izleyiciyi oyuna davet eden sanatçı, aynı resmin içinde değişik sekanslar yaratıyor. Dinlenmiş’in hikaye anlatımını zenginleştiren diğer icatları arasında yüz imgelerini iç bükey ve dış bükey formlarda şekillendirmesi ve türlü algısal oyunlar ve şaşırtmacaların yer verildiği üç boyutlu resimleri var. İnsani ve toplumsal durumların minyatürü andıran kaotik ve panoramik sahnelerle anlatıldığı yapıtlarda üçüncü boyut, resimlerin duvara asılarak sergilenecek olmalarına atıfta bulunularak mekanla birlikte düşünülmesinden de kaynaklanıyor.



Kendini Yiyen Adam


Kısaca Cem Dinlenmiş, sosyal, gündelik ve gündeme dair çoğu konuya “dahil olarak” yakaladığı sonsuz ayrıntıları bize sunarken kavramlar dahil, sıradanlaşmış şeylere çok farklı açılardan bakılabileceğini hatırlatmaya devam ediyor.


"Dahiliye"
Tarih: 18 Şubat – 13 Mart 2010
Mekan: Galeri x-ist
Adres: Abdi İpekci Cad. Kaşıkçıoğlu Apt. No:42 D.2 Nişantaşı / İstanbul
T: +90 212 291 77 84
F: +90 212 343 69 35
E: info@artxist.com



Cem Dinlenmiş İstanbul, 1985
Dinlenmiş, 2008 yılında, x-ist’te gerçekleşen Kesişme III adlı karma sergiyle sanatseverlerle buluştu. “Noktaları Birleştir” (Hafriyat Karaköy, İstanbul, 2008), “Young İstanbul” (Färgfabriken, Stockholm, 2008) karma sergilerinde ve Contemporary Istanbul ’09 fuarında çalışmalarıyla izleyicilerinin karşısına çıktı. 2009’da İspanya-Barcelona’da Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan "İstanbul Zombie 2066" adlı çizgi romanın sunumuna katkıda bulunan altı çizerden biri oldu. Sanatçı, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik bölümündeki eğitimine ve Penguen Dergisi’nde çizmeye devam etmekte.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER