Pudra.com 25.08.2014

Taner Ceylan ArtInternational'da

Hiper gerçekçi resimleriyle tanınan sanatçı Taner Ceylan, "Altın Çağ" serisinden iki yeni eserinin de yer aldığı solo gösterimi ile ArtInternational'da.

26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational, dünyaca ünlü sanatçıları İstanbul’da buluşturmaya devam ediyor. Hiper gerçekçi resimleriyle dünyaca tanınan sanatçımız Taner Ceylan da dört yıl aradan sonra Türkiye’de ilk kez bir sergiyle karşımıza çıkacak. Sanatçının yeni işleri Paul Kasmin Gallery’nin standında izlenebilecek.

Taner Ceylan ArtInternational'da

Fuarda sanatçının geçen yıl New York’ta Paul Kasmin Gallery’de gerçekleşen “Kayıp Resimler” sergisinin ardından başlattığı “Altın Çağ” desen serisinden “Persephone” ve “Cypharissus” adlı işlerini Türkiye’de ilk kez görme fırsatı bulacağız. Aynı zamanda, sanatçının aynı seri için ürettiği “Ay Teni” ve ilk heykeli “Ay Masalı”nın dünyadaki ilk gösterimi de ArtInternational’da yapılacak.

Ceylan, klasik peyzajların yarım kalan hikâyelerini tamamlama isteğinin bir ürünü olan yeni resmi "Ay Teni" için; "Birkaç saniye içinde gelen bir ilhamla aklıma düştü. Resim detaylandığındaysa çok heyecanlandım; çünkü fark ettim ki sanat tarihinde bu anlayış böyle bir konuyla resmedilmemişti hiç. Böylesi yüksek titreşimli erotik bir sahne, klasik bir manzarada ilk kez resmediliyor. Böylesi aşklar ve temasları yazılı olarak okumuşsunuzdur, bilirsiniz, ama böyle klasik bir teknikle resmedilmemiştir." diyor.

Ceylan’ın sanat hayatındaki ilk heykeli olan "Ay Masalı" ise, sanat tarihi boyunca heykelde erkek figürünün temsil biçimlerini ve anlatım sınırlarını sorguluyor. Sanatçıya göre bu bronz heykelin çıkış noktası, Helenistik dönemden Antony Gormley’e, sanat tarihi içinde erkek bedeninin erotizmin belli sınırları içinde temsil edilmesi ve eksik bırakılmasının kışkırtıcılığı.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan uluslararası çağdaş sanat fuarı İstanbul ArtInternational 26 Eylül’de. Detayları haberizde bulabilirsiniz. Şimdiden ajandanıza kaydedin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER