Pudra.com 20.03.2012

Temür Koran'ın "Seyir" sergisi Evin Sanat Galerisi’nde!

Çağdaş Türk figür resminin yaşayan en önemli temsilcilerinden Temür Köran’ın on sekizinci kişisel sergisi "Seyir", 3 Nisan 2012’de Evin Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Bir seyir halini aktarmanın sayısız ihtimali barındırdığını varsayarsak onun birçok katmandan oluştuğunu da biliriz. Tıpkı Temür Köran’ın yeni sergisinde olduğu gibi karşımıza gücünü figürlerinden alan ve onların tekil-çoğul ilişkisi üzerine ilerleyen işlerle yolumuz kesişir. Bu buluşmanın ekseninde hareketli figür vardır ancak onun varlığını soyut mekândaki geometrik renk planları görünür kılar. "Seyir"de birbirine sarılarak güç alan iki figüre denk geldiğimiz gibi kendi içlerine dönen kalabalıklara da rast geliriz. Katmanlar arasındaki bu kesişmelerse gerek çizgisel gerekse formların ürettiği çoğalma üstüne kuruludur. Köran’ın sınır tanımayan renk paleti bu çoklu anlatımın zaman-mekân ilişkisini de ters yüz ederek yeni bir form oluşturur.

Temür Koran'ın

Sanatçının referansları sanat tarihidir ve kendi gerçekliğini ortaya koyan karakteristik bir Temür Köran formudur. Zira tutkuyla imgelerini kuran sanatçının her bir işi kendi varoluşunu dayatır ve gücü de eklektik yapısından gelir. Çoğalma üstüne kurulu bu biçimin sihriyse Temür Köran’ın sadeleşme seyrini beceriyle sergilemesinde gizlidir.

Küratör Levent Çalıkoğlu Temür Köran'ın sanatını şöyle anlatır: "Figüratif resim sanatının en ilginç ve en yaratıcı örnekleri bu sınırları sürekli olarak ilga eden, yeni ilişkiler ve görme biçimleri kuranlar arasından çıkar. Temsile içkin bu bilgi ve oluşlar birbirinin içinden doğar, birbirlerinin varlığı ile görsellik ve etki kaynağı bulurlar. Biri diğeri için vardır ve aralarındaki bağ, tıpkı beden ve ruh gibi, görünen ve görünmeyeni içselleştirir. Temür Köran’ın tüm resimlerinde bu sınırlar arası yolculuk özel bir seyir izler. Köran, sanatsal tecrübeyi böyle bir seyir hali olarak görür. Resim yüzeyine her dokunuş "bedene" işaret eder, ama verdiği etki "ruhun" bilinmez varlığına açılır. Ya da tam tersi ruhu aşındırarak, onun bedendeki yüce ve bilinmez rolüne işaret eder."

Temür Köran "Seyir" Sergisi, 3-28 Nisan 2012 tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Evin Sanat Galerisi
Adres: Büyük Bebek Deresi Sokak No:13 Bebek/İstanbul
Tel: 0212 265 81 58


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER