› 
 › 
Hürriyet 11.01.2012

2012’nin izlemeye değer 10 filmi

Sinema yazarları, eleştirmenleri ve sinema editörleri yeni yılda vizyona girecek filmler arasından izlenilmeye değer 10 film seçildi. Listede Fetih 1453 ve Yeraltı gibi Türk yapımı filmler de bulunuyor.

Yeni yılda film eleştirmenleri ve izleyiciler heyecanla beyazperdenin yeni filmlerini bekliyor. Konusu sır gibi saklanan "Prometheus", Zeki Demirkubuz'un Dostoyevski’nin romanından uyarladığı "Yeraltı", George Clooney’nin dört kez en iyi erkek oyuncu ödülünü aldığı "Senden Bana Kalan", Türk sinemasının en pahalı filmi "Fetih 1453" bu filmlerden bazıları.

2012’nin izlemeye değer 10 filmi

Seçilen 10 film şöyle :

1- Senden Bana Kalan
2- Artist
3- Utanç
4- Prometheus 3D
5- Yeraltı
6- Demir Leydi
7- The Hobbit
8- Kevin Hakkında Konuşmalıyız
9- Fetih 1453
10-Ejderha Dövmeli Kız

Senden Bana Kalan - The Descendants
Alexander Payne’in yönettiği ve George Clooney, Shailene Woodley ve Amara Miller gibi isimlerin rol aldığı film, 24 Şubat’ta vizyona girecek. Hawaii’de geçen; mizahi ve yer yer trajik bir öyküsü olan ‘Senden Bana Kalan’ ile George Clooney, Hollywood Film Festivali gibi dört farklı festivalde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Film, beş dalda Altın Küre’ye de aday gösteriliyor.

Artist-The Artist
Michel Hazanavicius’un yönettiği ve Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman’in oynadığı film, 27 Ocak’ta vizyonda. Sinema büyüsünün dünyayı kasıp kavurduğu 1920’li yılların sonunda geçen Artist, Hollywood’un yaşadığı en büyük dönüşümlerden biri sırasında geçen dokunaklı ama eğlenceli bir aşk hikâyesi. Altın Küre’ye altı dalda aday olan film, Oscar’ın da kuvvetli adaylarından.

Utanç - Shame
İlk filmi "Açlık"’ta harikalar yaratan, plastik sanatlar kökenli Steve McQueen’in yeni filminin başrolünde yine Michael Fassbender var. 30’larında, cinsel dürtülerine hakim olamayan New Yorklu Brandon’ın hayatı fahişeler ve porno filmler arasında geçmektedir. Dikbaşlı kızkardeşi Sissy birkaç gün kalmak için gelince, hayatı rayından çıkar. Jüri üyelerimizden Nil Kural "Son dönemin yıldızı Fassbender’in Venedik Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu Ödüllü performansını görmek için sabırsızlanıyorum" diyor.

Prometheus 3D
Yönetmen Ridley Scott’ın üç yıldır üzerinde çalıştığı Prometheus’un Haziran’da vizyona girmesi bekleniyor. Filmin içeriği sır gibi saklanırken, verilen tek bilgi "Bir grup kaşif uzayda insanlığın köklerini aramaktadır, buldukları ipucu onları evrenin en karanlık tarafına götürür. İnsanlığın geleceği için büyük bir savaşa girişirler"oldu. Noomi Rapace, Michael Fassbender ve Guy Pearce gibi isimlerin rol aldığı filmin büyük bölümü özgün bir senaryoya sahip olacak. Ancak bir kısmında Alien’ın DNA’sının nasıl oluştuğunun ipuçlarının verileceği de söylentiler arasında.

Yeraltı
Usta yönetmen Zeki Demirkubuz’un Dostoyevski’nin "Yer Altından Notlar" eserinden esinlenerek senaryolaştırdığı filmde Sarp Apak, Engin Günaydın ve Serhat Tutumluer gibi isimle rol alıyor. Demirkubuz filmle ilgili "Aslında bir hikayesi yok. Sadece bir karakterin iç dünyasına girebilmenin yollarını aradım. Bir insanın yaşamak zorunda kaldığı fiziksel hayatla, yine yaşamak zorunda kaldığı iç dünyasıyla ilgili bir tür sondaj çalışması. Bu sırada da sistem eleştirisini doğrudan değil, ahlaksal bir sorgulamayla getiriyorum"diyor.

Demir Leydi - The Iron Lady
Phyllida Lloyd’un yönettiği ve Meryl Streep, Jim Broadbent ve Iain Glen’in oynadığı Demir Leydi, 13 Ocak’ta vizyonda. Filmde, erkek egemen bir dünyada, sınıf ve cinsiyet engellerini çökerten bir kadının; Margaret Thatcher’ın hikâyesi var. İngiltere ve Arjantin arasında yaşanan Falkland Adaları kriz dönemine odaklanılan film, sıra dışı ve karmaşık bir kadının şaşırtıcı ve anlayışlı portresini sergileniyor.

The Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit : An Unexpected Journey)
Peter Jackson’ın yönettiği ve Cate Blanchett, Luke Evans ve Martin Freeman’ın oynadığı "Hobbit: Beklenmedik Yolculuk", vizyona yıl sonunda girecek olmasına rağmen, heyecanla beklenenler arasında. Film ulu ejder Smaug’dan Erebor’un kayıp Cüce Krallığı’nı geri isteyen ana karakter Bilbo Baggins’in yolculuk maceralarını anlatıyor. Ansızın büyücü Gandalf ortaya çıkıyor ve Bilbo kendini 13 cüceden oluşan bir grupta buluyor. Bu yolculuk onları Goblinler ve Orklar’la dolup taşan tehlikeli topraklara götürüyor.

Kevın Hakkında Konuşmalıyız (We Need To Talk About Kevin)
Geçen yıl Filmekimi’nde gösterilen "Kevin Hakkında Konuşmalıyız", eleştirmenlerden tam not almıştı. Lionel Shriver’ın Türkçe’ye de aynı adla kazandırılan romanından İskoç yönetmen Lynne Ramsay tarafından beyazperdeye taşınan filmde Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller rol alıyor. Kevin, 16. yaş gününden birkaç gün önce affedilmez bir şey yapınca annesi Eva, oğlunu aslında hiç sevip sevmediğini, oğlunun eylemlerinden sorumlu tutulup tutulamayacağını kendine sormaya başlar. Yalnızca keder ve suçluluk değildir hissettiği; toplumun ona karşı tutumu da onu zorlar.

Fetih 1453
Yönetmen Faruk Aksoy’un üç yıldır çekimlerini sürdürdüğü "Fetih 1453", adından da anlaşılacağı gibi Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini anlatıyor. 17 Şubat’ta vizyona girecek filmde Devrim Evin, İbrahim Çelikkol ve Dilek Serbest ve Recep Aktuğ gibi isimler rol alıyor. Hollywood standartlarındaki etkileyici prodüksiyonuyla bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen en iddialı yapım olan "Fetih 1453"’ün sadece sanal gerçeklik teknolojisine 2 milyon dolar bütçe ayrıldı.

Ejderha Dövmeli Kız (The Girl With The Dragon Tattoo)

David Fincher’in yönettiği ve Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer’ın rol aldığı "Ejderha Dövmeli Kız", 13 Ocak’ta vizyonda. Steig Larsson’un macera romanınından uyarlanan filmin konusu şöyle: Henrik Vanger, İsveç’in en zengin sanayicilerinden biridir. Gazeteci Mikael Blomkvist’i, geniş ailesinin bir üyesi tarafından öldürüldüğüne inandığı yeğeni Harriet’ın kayboluşunu araştırmakla görevlendirir. Mikael Blomkvist ise başına geleceklerden habersiz, İsveç kıyılarının açığındaki bir adaya doğru yola çıkar. Cinayet, yozlaşma, aile sırları ve 40 yıllık bir gizemin peşinden koşan iki beklenmedik ortağın iç mücadelelerinin anlatıldığı filmi, İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan, özellikle öneriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER