› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.03.2015

2015 İstanbul Film Festivali 4 Nisan'da başlıyor

4–19 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan 34. İstanbul Film Festivali'nin biletleri 28 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor. 2015 İstanbul Filn Festivali'yle ilgili tüm detaylar Pudra.com'da.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali 4-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dünya sinemasının yeni örneklerinden ödüllü filmlere, Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, yeni keşiflerden başyapıtlara, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşilerden partilere, şehrin gözü iki hafta boyunca festivalde olacak.

2015 İstanbul Film Festivali 4 Nisan'da başlıyor

34. İstanbul Film Festivali, 20’nin üzerinde bölümde 62 ülkeden 222 yönetmenin 204 filminin yanı sıra ücretsiz olarak gerçekleştirilecek usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmalarını, sinema dersleri ile özel etkinlikleri izleyicilerle buluşturacak. 2015 İstanbul Film Festivali'nde gösterilecek filmlerin listesi için tıklayın.

Sinema Onur Ödülleri
İstanbul Film Festivali tarafından her yıl sinema dünyasına imzasını atan isimlere verilen Sinema Onur Ödülleri’ni bu yıl yönetmen ve yapımcı Yılmaz Atadeniz, müzisyen Cahit Berkay, oyuncu Nebahat Çehre, senarist ve yönetmen Safa Önal ve oyuncu Süleyman Turan alacak. Sinemanın beş usta ismine ödülleri, 3 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek 34. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde takdim edilecek.

2015 İstanbul Film Festivali programında neler var?
34. İstanbul Film Festivali bu yıl da sinemaseverlere 2015 yılında Sundance ve Berlin Film Festivalleri’nde prömiyerleri yapılan filmlerden, tartışma yaratan belgesellere, çocuk filmlerinden usta yönetmenlerin son başyapıtlarına zengin bir program sunacak. Festivalde Akbank Galaları, Ustalar, Dünya Festivallerinden, Yeni Bir Bakış, NTV Belgesel Kuşağı, Mayınlı Bölge, Antidepresan, Çocuk Mönüsü, Geceyarısı Çılgınlığı gibi klasikleşmiş bölümlerin yanı sıra bu yıla özel bölüm ve gösterimler gerçekleştirilecek. Yeni Arjantin Sineması’nın en önemli temsilcileri arasında sayılan senarist ve yönetmen Lisandro Alonso’nun tüm filmleri Türkiye’de ilk defa festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. "Türk Klasikleri Yeniden" kapsamında bu yıl Türkiye sinemasının başyapıtları arasında sayılan Metin Erksan’ın 1962 yapımı filmi Yılanların Öcü restore edilerek beyazperdeye taşınacak.

Sinemaseverlerin iki hafta boyunca elinden düşürmediği, filmlerin bilgileri, festivalin çizelgesi, etkinlikleri ve tüm detaylarını içeren festival katalogu, festival sinemaları ve Biletix satış noktalarından 5 TL’ye alınabilir.

2015 İstanbul Film Festivali’nin konukları kimler?
- "Sarhoş Atlar Zamanı", "Kaplumbağalar da Uçar" gibi filmleriyle tanınan İranlı yönetmen Bahman Ghobadi (Words with Gods)
- Altın Lale Uluslararası Yarışma Jüri üyesi olarak 2013 yılında İstanbul Film Festivali’nin konuğu olan İranlı oyuncu Simin Fatemah Motamed-Aria (Nabat)
- Arka arkaya çektiği "An Education" ve "One Day" ile hem roman uyarlama hem de yıldız oyuncuları yönetme becerisini gözler önüne seren Lone Scherfig (The Riot Club)
- Ustalar bölümünden Peter Greenaway’in "Eisenstein in Guanajuato" filminin başrol oyuncusu Elmar Back
- Bu yıl Berlin’de Generation bölümünde yarışan İtalyan yönetmen Duccio Chiarini (Short Skin)
- Birçok uluslararası festivalde ödül kazanmış Norveç’te yaşayan Kürt yönetmen Hisham Zaman (Letter to the King)
- "Akşam Yemeği / The Dinner" ile 2014 Venedik En İyi Avrupa Filmi–Yönetmen Günleri, Pasinetti Özel Ödülü alarak adından bahsettiren yönetmen Ivano De Matteo ile filmin başrol oyuncusu Luigi Lo Cascio
- Yönetmen Peter Strickland’ın Berberian Sound Studio’da da birlikte çalıştığı, Toronto, Rotterdam ve Londra gibi birçok film festivalinde büyük ses getiren "The Duke of Burgundy"nin başrol oyuncusu Chiara D’Anna
- Altın Lale Uluslararası Yarışma filmlerinden "Star"ın oyuncusu Severija Janušauskaitė gibi oyuncu yönetmen ve yapımcılar yer alacak.

2015 İstanbul Film Festivali hangi sinemalarda?
34. İstanbul Film Festivali gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas (2 salon), Beyoğlu ve Fransız Kültür Merkezi, Ortaköy’de Feriye, Kadıköy’de Rexx (2 salon) ve İstanbul Modern Sinema salonlarında yapılacak. Festival gösterimleri 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30 seanslarının yanı sıra artık festivalin gelenekselleşen geceyarısı gösterimleri Cuma geceleri Beyoğlu, Cumartesi geceleri ise Atlas sinemasında 24.00 seanslarında gerçekleştirilecek.

2015 İstanbul Film Festivali biletleri ne zaman, nerede satışa çıkıyor?
Festival biletleri 28 Mart Cumartesi günü 10.30’ta Biletix satış kanalları, Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak ana gişelerden satışa çıkacak.

2015 İstanbul Film Festivali bilet fiyatları
Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) yalnızca 5 TL;
Hafta içi 19.00 ve hafta sonu (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 17 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü 12 TL;
Tüm 21.30 seansları 17 TL;
Atlas ve Rexx sinemalarında yapılacak Akbank Galaları ilk gösterimlerinin biletleri 20 TL. İstanbul Film Festivali’nde bu yıl 28 Mart’tan itibaren gösterimlerin başlayacağı 4 Nisan tarihine kadar tüm izleyiciler biletlerini %10 indirimli alacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER