› 
 › 
10.01.2017

2017 !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlıyor

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, bu yıl da sinema tarihinin en sıradışı kült filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor.

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, bu yıl da sinema tarihinin en sıradışı kült filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor. 16. kez düzenlenecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali 16-26 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul'da, 2-5 Mart 2017 tarihleri arasında Ankara ve İzmir'de devam edecek. !f kült’ün 2017 hazineleriyse John Waters’ın “Multiple Maniacs/Masmanyaklar” ve David Lynch’in “Twin Peaks: Fire Walk with Me/İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü” filmleri. Her iki klasik yenilenmiş kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez gösterilecek.

2017 !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlıyor
 

Kayıp film yıllar sonra ilk kez !f İstanbul'da!

John Waters’ın 1970’lerin başında tüm sınırları ihlal eden ve uzunca bir süredir kayıp olan filmi “Multiple Maniacs/Masmanyaklar” yenilenmiş kopyasıyla Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da seyirci önüne çıkıyor. Erkek arkadaşı tarafından aldatılınca sinirinden kendini bir anda kargaşanın ve cinayetin içinde buluveren Divine’ın hikâyesini konu alan “Masmanyaklar”, John Waters’ın senaryosundan kurgusuna neredeyse tek başına kotardığı bir sinema başyapıtı.
 
!f kült’ün ikinci filmi ise David Lynch’in 1992 tarihli klasiği “Twin Peaks: Fire Walk with Me/İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü” Lynch’in Mark Frost ile birlikte yarattığı, 90’ların başında tüm dünyayı ekranlara kilitleyen kült televizyon dizisi “İkiz Tepeler”in sinema filmi de olan “İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü”, Laura Palmer cinayetinin arkasındaki sırları ve Palmer’ın son yedi gününü odağına alıyor, seyirciyi karanlık ve ürkütücü bir evrene sokuyor. Cannes’daki ilk gösteriminde eleştirmenleri adeta ikiye bölen ama yıllar içinde külte dönüşen film, özellikle tuhaf ve tedirgin edici düş sahnesiyle hafızalara kazınıyor. 
 

Biletler 3 Şubat’ta biletix’te!

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin programı 26 Ocak’ta açıklanacak ve biletler 3-5 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 17-19 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl da festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek. Festivalde İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel indirimler ve fırsatlar sunuluyor.
 
Ayrıntılı bilgi için: ifistanbul.com

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
​2016'nın en çok konuşulan 15 filmi
2016 yine birbirinden güzel sinema filmleri ile geçti. Yıl sonuna yaklaşmışken hala izlemedikleriniz varsa, sizin için seçtiğimiz bu listeye bir göz atın.

2016'nın en çok izlenen yabancı dizileri
Escobar'dan Khaleesi'ye, zombilerden şeytana, bilim kurgudan komediye, Vahşi Batı'dan Vatikan'a; işte karşınızda 2016'nın en çok izlenen dizileri.

Ünlüler ve canlandırdıkları tarihi karakterler
Marilyn Monroe'dan Coco Chanel'e, Grace Kelly'den James Dean'e Hollywood yıldızlarının canlandırdığı tarihi karakterler haberimizde.

​Kışa inat içinizi ısıtacak taptaze kitaplar!
Kış sezonunun en güzel, en çok okunan yeni kitaplarını Pudra.com sizin için derledi. Biraz içe kapanma, kitaplara dalma ve dünyayı yeniden keşfetme zamanı!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER