› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.04.2011

Derya Alabora, Deniz Türkali ve Handan Kara'ya ödül!

14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ödüller belli oldu. 5-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak festivalin Onur Ödülü Derya Alabora’nın, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise Handan Kara ile Deniz Türkali’nin oldu.

Bu yıl 14. kez seyircisiyle buluşacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ödüller belli oldu. 5-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak festivalin Onur Ödülü oyuncu Derya Alabora’ya, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise ses sanatçısı Handan Kara ile oyuncu Deniz Türkali’ye sunulacak. Sanatçılar ödüllerini festivalin 5 Mayıs gecesi yapılacak açılış töreninde alacak.

Derya Alabora, Deniz Türkali ve Handan Kara'ya ödül!

Onur Ödülü Derya Alabora’nın
Festivalin ilk yıllarından itibaren vermeye başladığı Onur Ödülü, kadınların sinemadaki emeğinin görünürlüğüne katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu ödülün bir özelliği de sinemada kendi duruşunu yaratmış, özgün katkısıyla oyunculuğa farklı bir soluk getirmiş kadınlara veriliyor olması.

Daha ilk filmiyle Türkiye sinemasına bir armağan olduğunu gösteren, abartısız, yalın ama şimşek gibi çarpan oyunculuğuyla dikkat çeken, oyun gücünü sadece beyazperdede değil tiyatro ve beyazcamda da kanıtlamış tiyatro ve sinema oyuncusu Derya Alabora, bu seneki Onur Ödülü’nün sahibi.

Bilge Olgaç Başarı Ödülleri Handan Kara ve Deniz Türkali’ye
Festivalin altıncı yılında verilmeye başlayan Bilge Olgaç Başarı Ödülleri, sinemaya kamera önünde veya arkasında emek vermiş kadınlara sunuluyor. Bu seneki ödüllerden ilki, sinemanın yol arkadaşı olan müzik dünyasından bir sanatçıya gidiyor.

14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali; genç yaşta gönül verdiği müziği hep başucunda tutan, radyo mikrofonundan sahnelere, plaklardan filmlere kadar birçok alanda şarkılarıyla kendini var eden, sanat müziğinin altın sesi Handan Kara’ya, Bilge Olgaç Başarı Ödülü verecek. 1960’lı yıllarda başlayan kariyerine 40’tan fazla plak sığdıran, 70’lerde müziğin taçsız kraliçesi olarak tanınan Handan Kara, bugün bile dillerden düşmeyen pek çok şarkıyı anılarımıza armağan etmiş unutulmaz bir ses sanatçısı.

Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’nin ikincisi ise, müzik, sinema ve televizyon dünyasının tanınmış bir ismine, Deniz Türkali’ye gidecek.

14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali; oyunculuğunu unutulmaz filmlerde kilit rollerle taçlandıran, müzikte özgün ve cesur adımlarıyla fark yaratan, şimdilerde sinemada üretimin çoğalmasına ve genç sinemacıların yetişmesine katkıda bulunan Deniz Türkali’ye Bilge Olgaç Başarı Ödülü verecek.

Festivale geri sayım başladı
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sinemada kadın emeğinin görünür olmasına katkıda bulunmak ve kadınların bu alandaki üretimlerini desteklemek için çıktığı yolculukta 14. yaşına ulaştı. Bu kesintisiz serüvende, sinemaya kamera arkasında ve önünde değer katmış çok sayıda kadını seyircileri ve takipçileriyle buluşturan Festival, her yıl mayıs ayında Ankara’ya dünyanın dört bir köşesinden birbirinden nitelikli filmler getirmeyi, başkentli sinemaseverlere rengarenk etkinliklerle merhaba demeyi sürdürüyor.

5 Mayıs’ta başlayacak Festival; filmleri, söyleşileri, atölye çalışmaları, film okuma etkinlikleri, sergileri ve daha birçok sürpriziyle seyircisine sinemayla dopdolu bir hafta vaat ediyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER