› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.06.2012

En iyi yaz filmleri

İzlemeye doyamadığımız en eğlenceli, en komik, en romantik, en duygusal yaz filmlerini seçtik. Haydi, tekrar filmi başa saralım ve koltuklarımıza yaslanalım. Film başlıyor!

Sizce yaz filmi nedir? Bizce ya yaz mevsiminde geçiyordur, ya biz onları yazın tatildeyken izlemeye doyamıyoruzdur ya da eğlenceli ve neşeli filmlerdir. İşte bu üç kriteri göz önünde bulundurarak en sevdiğimiz yaz filmlerini bir araya getirdik.

En iyi yaz filmleri
Aşkın 500 Günü (500 Days of Summer)

Haydi, tekrar filmi başa saralım ve bu doyumsuz seyirliklerle baş başa olmanın bir kez daha tadını çıkaralım.



Grease


Başrollerini John Travolta, Olivia Newton-John ve Stockard Channing'in paylaştığı 1978 ABD yapımı müzikal romantik komedi olan Grease, aynı isimli Broadway müzikalinden sinemaya uyarlama. Film için "zamanın ötesinde" diyenlerin yanı sıra "1950'lerin sonu 60'ların başını anlatan, 70'ler yapımı bir 90'lar filmi" tanımlamasını tercih edenler de var. Bu unutulmaz ve seyredilmeye doyulmaz filmin soundtrackinde yer alan "Hopelessly Devoted to You" parçası 1979 yılında "En İyi Film Müziği" dalında Oscar'a aday olmuştu.







Aşkın 500 Günü (500 Days of Summer)


2009 ABD yapımı bir romantik komedi olan 500 Days of Summer'da başrolleri Joseph Gordon-Levitt ve Zooey Deschanel paylaşıyor. Film, başkahramanın biten ilişkisinin ardından yaşadıklarına bakışını anlatan, doğrusal olmayan bir kurguya sahip. Tom ve Summer adlı iki gencin 500 gün süren ilişkilerinden kesitleri atlayarak gösteriyor film. Defalarca izlenmeye değer!







Küçük Gün Işığım (Little Miss Sunshine)


2006 ABD yapımı, Oscar ödüllü dram türündeki filmin başrollerinde Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell, Abigail Breslin, Alan Arkin ve Paul Dano yer alıyor. Hoover ailesinin her bireyi denemekten yılmayan sıcak insanlardır. Bir Volswagen minübüse doluşup ailelerinin en küçük bireyinin güzellik yarışmasına katılma hayalini gerçekleştirmek için California’ya doğru yola çıkarlar. Bu üç günlük trajikomik yolculuk sürprizlerle ve aile fertlerin hayal bile edemeyeceği bir sonla tamamlanacaktır. Sıra dışı bir film...







Barselona, Barselona (Vicky Cristina Barcelona)


Aşk filmleri kalıplarının çok ötesinde bir film... Amerikalı Vicky ve Cristina İspanya’da bir yaz geçirirler ve gösterişli sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel fakat dengesiz eski eşi (Penélope Cruz) ile tanışırlar. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan muhafazakar bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise cinsel serüvenlere açık özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğurur.







Paris'te Geceyarısı (Midnight in Paris)


Başrollerde Owen Wilson ve Rachel McAdams'ın yer aldığı filmde, sonbaharda evlenecek olan Amerikalı nişanlı çift Gil ve Inez, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için Paris'e giderler. Damat adayı Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçek üstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir. Zira bu genç adam, Paris’e büyük bir aşk beslemeye başlar ve edebiyatçı kimliği ve tutkusu pekişir. Gil'in edebiyat dünyasında karşılaştığı yıldızları Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni, Adrien Brody gibi zengin bir oyuncu kadrosu canlandırıyor. Woody Allen tarzı komik dokunuşlarla bezenmiş harika bir seyirlik!







İlk Aşk, İlk Dans (Dirty Dancing)


Başrollerini Jennifer Grey ve Patrick Swayze'nin paylaştığı 1987 ABD yapımı romantik dram, 1980'li yılların en önemli filmlerinden biri sayılıyor. Bir tatil beldesinde dans öğretmenliği yapan Johnny Castle (Swayze), iş dışında kalan vakitlerinde de otelin diğer çalışanlarıyla arkadaşlık ederek geçirir. Baby olarak tanınan Frances (Grey) adlı genç bir kız Johnny'nin çalıştığı otele ailesiyle birlikte gelir. Johnny'nin dans partneri Penny'nin hamile olduğunun ortaya çıkması üzerine Baby, Johnny'nin dans partneri olur. Bu arada iki genç birbirine aşık olur. Sınıfsal farklılar birçok problem yaşanmasına yol açar.







Neşeli Günler


1978 yapımı unutulmaz Türk filmi Neşeli Günler, Münir Özkul ve Adile Naşit'in turşucu rolünde başrollerde yer aldıkları, seyretmeye doyamadığımız yapımlardan. Filmin bir diğer önemli ismi ise Ziya rolüyle müthiş bir performans gösteren Şener Şen. Turşucu çiftin ayrılmasını ve gelişen olayları komik bir dille anlatan film, oyuncu kadrosunun kalitesi ve sevilen senaryosu ile akıllara kazındı.







Gırgıriye


Gülşen Bubikoğlu, Münir Özkul, Adile Naşit, Perran Kutman, Ayşen Gruda, Müjdat Gezen gibi usta oyuncuların yer aldıkları, 1981 yapımı unutulmaz komedi filmi, Sulukule’deki yaşamı konu alıyor. Bir yanda Güllüye, annesi Sabahat ve dayısı Bekir; diğer yanda Bayram, babası Emin, kızkardeşi Sevim ve halası. Güllüye Bayram’ın, Sevim de Bekir’in sevgilisidir, ama Emin ile Sabahat’ın ezeli düşmanlığı evlenmelerine engeldir. İki düşman aile kah kavga eder, kah müziği duyunca dans eder... Bize de harika bir seyirlik çıkar!







Kapıcılar Kralı


Başrollerinde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ ve Bilge Zobu'nun oynadığı 1976 yapımı Türk filmi, saf görünüşlü ancak cin gibi kurnaz ve işini bilir bir kapıcının apartman sakinleriyle olan renkli ilişkilerini anlatıyor. Kapıcı Seyid'in eski yönetici ile arası iyi, yenisiyle kötüdür. Apartmanda olup bitenleri lehine çevirmeyi ve yerini sağlama almayı becerir. Zamanla apartmandaki tüm olaylara hakim olur ve daire sakinlerini parmağında oynatır, kısa zamanda köşeyi dönüp apartmanın yüzde 51'ini satın alır. Kemal Sunal'dan unutulmaz bir komedi...







Eyyvah Eyvah


2010 yapımı film, Çanakkale Geyikli'de klarnet çalarak hayatını devam ettiren ve beklenmedik bir olayla İstanbul'a gelen Hüseyin ve ona kucak açan Firuzan'ın hayatını konu alıyor. Ata Demirer ve Demet Akbağ'ın mükemmel performanslarıyla dikkat çeken filmin devamı, Eyyvah Eyvah 2 olarak çıktı. Ama biz ilk filmin tadını unutamıyoruz.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER