› 
 › 
Habertürk 23.05.2012

Fatih Akın inatla çekti Cannes’a taşıdı

Fatih Akın'ın tartışmalı filmi “Polluting Paradise” (Cenneti Kirletmek) adlı film geçtiğimiz günlerde Cannes Film Festivali’nde gösterildi ve olumlu tepkiler aldı.

Fatih Akın’ın, kendisine “Sen yönetmensin bu işe karışma” diyen dönemin Çevre Bakanı Osman Pepe ile yaptığı tartışmanın ardından çektiği “Polluting Paradise” (Cenneti Kirletmek) adlı film geçtiğimiz günlerde Cannes Film Festivali’nde gösterildi ve olumlu tepkiler aldı.

Fatih Akın inatla çekti Cannes’a taşıdı

Doğu Karadeniz’in tek mavi bayraklı plajı Çamburnu Beldesi’ne, 2006’da “Yaşamın Kıyısında” adlı filmini çekmek üzere giden yönetmen Fatih Akın, beldeye bir çöplük yapılacağını öğrenince yöre halkıyla birlikte büyük bir mücadeleye girişti. Aynı zamanda dedesinin köyü olan Çamburnu’ndaki ağaçların kesilmesine karşı yapılan eylemlere katılan Akın, “Çamburnu’ndan başka çöplük yapacak yer göster desinler, komite kurayımyer göstereyim. Para bul desinler, bulayım. Ama bu güzelliğin katili olmasınlar” demişti.

Çevre Bakanı "Sen karışma" dedi
Çöplüğün yapımının durdurulması için görüştüğü dönemin Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise Akın’a “Sen yönetmensin, bu işlere karışma. Oraya bu çöplük için birkaç trilyonluk para yatırdık. Bu saatten sonra herhangi bir değişiklik olması mümkün değildir” demişti.

Bunun üzerine “İnandığım konuda savaşmaya, ancak çekeceğim filmle devam edebilirim, çünkü ben bir yönetmenim” diyen Fatih Akın, Çamburnu çöplük projesinin her aşamasını, halkın verdiği mücadeleyi “Cenneti Kirletmek” adıyla belgesel haline getirdi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER