› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.03.2010

Haftanın filmi: Alis Harikalar Diyarında

Tim Burton’ın yeni filmi, masal uyarlaması Alis Harikalar Diyarında 5 Mart’tan itibaren 3 boyutlu olarak vizyonda!

Walt Disney Pictures ve çok sevdiğimiz yönetmen Tim Burton’dan epik bir 3D fantastik macera Alis Harikalar Diyarında 5 Mart’tan itibaren vizyonda! Tüm zamanların en çok sevilen masallarından birinin büyülü ve düşsel değişimi olan Alis Harikalar Diyarında filminde Tim Burton’ın her zamanki oyuncusu Johnny Depp ve genç oyuncu Mia Wasikowska rol alıyor. Küçük bir kız olarak ilk kez karşılaştığı garip dünyaya geri dönen, çocukluk arkadaşları Beyaz Tavşan, Tweedledee ve Tweedledum, Fare, Tırtıl, Cheshire Kedisi ve elbette Çılgın Şapkacı’yla yeniden bir araya gelen 19 yaşındaki Alis; kaderini bulmak için fantastik bir yolculuğa çıkar ve Kupa Kraliçesi’nin korku krallığına son verir. Ünlü yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosunda Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover gibi isimler de var.

Haftanın filmi: Alis Harikalar Diyarında



Tim Burton ve her zamanki gibi Johnny Depp

Yönetmen Tim Burton ve aktör Johnny Depp bu yeni macera için tekrar bir araya geldi. İkili ilk kez 1990 yılının hit filmi “Makas Eller”de çalıştı ve hemen yakın arkadaş oldular. Birlikte olağanüstü ve sıradışı filmler yapmaya devam ediyorlar. “Ed Wood,” “Hayalet Süvari,” “Charlie’nin Çikolata Fabrikası,” “Ölü Gelin” ve “Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi”…

Oyuncu Johnny Depp her rolü için büyük hazırlık yapmış. Çılgın Şapkacı rolü de farklı değildi. Yapım başlamadan çok önce, oyuncu Çılgın Şapkacı’nın tipi ile ilgili suluboya resimler yapmaya başlamış ve dahası kendi hayalinin yönetmen Tim Burton'ınkine çok benzediğini görmüş.

Çılgın Şapkacı cıva zehirlenmesinden muzdariptir; işlerinde bu kimyasal maddeyi sıkça kullanan şapkacıların pek çoğunda görülen yaygın ve talihsiz bir durumdur bu. Depp ve Burton karakterin pek çok ruh hali değişikliğini makyajında ve gardırobunda göstererek, sanal bir insan ruh hali çemberi yaratarak şapkacının deliliğini daha üstlere çıkarmış.



Filmin müziklerinde Avril Lavigne var!

Alis Harikalar Diyarında iki müzik CD'si çıkardı; bunlardan biri besteci Danny Elfman'ın olağanüstü bir parçasının da yer aldığı filmin soundtrack albümü. Diğeri ise filmin Avril Lavigne tarafından yazılan ve seslendirilen son jenerik parçası "Alice" ile birlikte aralarında All American Rejects, 3OH!3, The Cure’un Robert Smith'i, Franz Ferdinand ve Shinedown'un da bulunduğu filmden ilham alan sanatçıların şarkılarından oluşan "Almost Alice" adlı 16 şarkılık bir derleme. Albümün adı, “Almost Alice,” filmdeki bir replikten geliyor. Bütün Yer Altı Diyarı, çocukken yaptığı ziyaretten beri Alis’in dönüşünü beklemektedir, ama döndüğünde Alis dahil hiç kimse onun doğru Alis olduğuna inanmaz; bir zamanlar tanıdıkları kendine güvenen ve cesur Alis olduğuna. Sonunda bilge Tırtıl ona Almost Alice (Neredeyse Alis) der.



Filmle ilgili eğlenceli bilgiler…
  • Alis'i oynayan Mia Wasikowska gerçek hayatta 1.65 boyundadır ama Alis, Harikalar Ülkesi'ndeki maceraları sırasında boy değiştirir; 15 cm.'den 60 cm., 2.5 m., en fazla 6 metreye kadar. Yapım, özel efektten çok pratik yöntemler kullanmak için çok çalıştı ve genellikle herkesten uzun göstermek için Alis "elma kasasına" çıkarıldı.
  • Beyaz Kraliçe'yi oynayan Anne Hathaway karakterinin çok da yumuşak sembolize edilmemesi gerektiğine karar verdi. Beyaz Kraliçe kötü kalpli Kırmızı Kraliçe'yle aynı gen havuzundan geliyor ne de olsa, bu yüzden Hathaway bir "punk rock vegan pasifist” hayal etti ve Blondie, Greta Garbo, Dan Flavin ve Norma Desmond'dan esinlendi.
  • Kostüm tasarımcı Colleen Atwood, Mia Wasikowska’nın sürekli değişen Alis'inin kostümlerini yaratmak için biçilmiş kaftanmış. Karakter çok çeşitli giysiler giyiyor, örneğin söylendiğine göre Kırmızı Kraliçe'nin perdelerinden yapılan bir giysi ve hatta bir zırh. Atwood farklı kumaşlar bulmak ve Mia'nın beden değişimlerini gösteren kostümler yapmak zorundaydı.
  • Helena Bonham Carter, öfkeli Kırmızı Kraliçe'ye dönüşmek için her sabah üç saat süren makyaja katlanmış. Makyaj uzmanı Vallie O’Reilly'nin yardımıyla oyuncu beyaz pudraya bulanmış, bol miktarda mavi göz farı sürülmüş, boyalı kaşlar ve mükemmel, kalp şeklinde dudaklar yapılmış. Özel efekt ekibi post-prodüksiyonda Carter'ın kafasını büyüterek koca kafalı kraliçenin son görüntüsünü yaratmış.
  • Yapım sırasında vaktinin çoğunu sopa bacaklar üzerinde geçiren Crispin Glover, bir sahnenin çekimi sırasında bileğini burkunca hepsi yeşil giyinmiş dublörler tarafından tekrar düşerse tutmak için sette sürekli takip edilmiş.
  • Yönetmen Tim Burton filmi 2 boyutlu çekip 3 boyutluya dönüştürmeye karar verdi. “The Nightmare Before Christmas” filminin 3 boyutluya çevrilişinden o kadar memnun kalmıştı ki, "Alis" için de aynı yolu seçti.
  • Animatörler gerçek tırtılların referans fotoğraflarına bakarken üstlerinde tüyler olduğunu görmüş. Bu yüzden Tırtıl Absolem bilgisayarda en ince ayrıntısına kadar işlenmiş.
  • Harikalar Diyarı için çok az gerçek set kurulmuş. Aslında yuvarlak salonun yalnız üç versiyonu (tavşan deliğinden düşen Alis'in kendini bulduğu yer) ve Kırmızı Kraliçe'nin zindanı gerçek setmiş. Diğerleri dijital olarak yaratılmış.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER