› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.03.2011

Haftanın filmi: Çınar Ağacı

Torun-anneanne ilişkisi ekseninde gelişen "Çınar Ağacı", aile ilişkilerine dair sıcak bir dram-komedi.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Handan İpekçi'nin üstlendiği, dram ve komediyi bir arada sunan "Çınar Ağacı" bu hafta vizyona giren filmler arasında en dikkat çekici olanı.

Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden taşınan çiçekler, plaklar, bir sandık ve gramafon. Ve iki ayda bir buluşulan çınar ağacı... Emekli öğretmen Adviye Hanım'ın (Celile Toyon) biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de 6 yaşındaki torunu Barış'ın (Deniz Deha Lostar) hayatındaki en anlamlı şey anneannesidir. Bir tek Barış buluşmalarını iple çekmektedir.

Çocukların en büyüğü (Suzan Aksoy), kocası (Settar Tanrıöğen) tarafından aldatıldığı halde düzenini bozmamak için susup oturmaktadır. Bir küçüğü (Hüseyin Avni Danyal), zamanında solculuktan hapis yatmış, dükkanına haciz gelmiş ve karısı (Jülide Kural) tarafından terk edilmiştir. Adviye Hanım'ın "Sünepe" diye çağırdığı küçük oğlu (Ragıp Savaş), karısı (Ebru Özkan) ve iki kızının elinde oyuncaktır. "Tekne kazıntısı" Sonay da (Nurgül Yeşilçay) kocasından (Nejat İşler) ayrılmış, oğlu Barış'ı yasaklarla yönetmeye çalışırken annesi Adviye Hanım'ı da huzurevine yollama planları yapmaktadır. Fakat çocuğuyla bu konuda çatışır.

Anneanne-torun ilişkisi ekseninde gelişen aile ilişkilerine dair sıcak ve önemli bir film "Çınar Ağacı."

Filmin fotoğrafları için tıklayın.

Filmin fragmanını izlemek için tıklayın.

Timsah.com
İzleyin:
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2