› 
 › 
pudra.com 12.03.2010

Haftanın Filmi: Precious

'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında Oscar ve Altın Küre ödüllerini kapan ‘Acı Bir Hayat Öyküsü’ 12 Mart’ta vizyonda.

Aile içi şiddet ve tecavüz konusunu işleyen Precious daha vizyona girmeden oldukça popüler oldu. Sapphire’in “Push” isimli romanından sinemaya uyarlanan filmin yapımcılığını dünyaca ünlü show sanatçısı Oprah Winfrey’in yaptı. Precious (Acı Bir Hayat Öyküsü) hepimize çok yakın duran ama kendi aramızda bile konuşmak istemediğimiz konulardan bahsediyor: Aile içi şiddet, tecavüz, dışlanmışlık ve sefalet. Film bunları tüm acımasızlığı ile masaya yatırıyor ve bize olayları 16 yaşında bir genç kız üzerinden anlatıyor.

Haftanın Filmi: Precious

Precious’un en büyük özelliği yaşadıklarından dolayı eriştiği olgunluk. Tüm yaşadıklarına rağmen Precious içinde bulunduğü durumu kaderinin bir parçası olarak kabulleniyor ve yaşadığı sorunlardan hayal dünyasında gezintiye çıkarak kaçmaya çalışıyor. Film Precious gibi karakterin yaşadıklarını o hayatın bir parçası olarak lanse ediyor. Seyircisinin Precious için ağlayıp sızlamasını istemiyor. Onun yerine hayatın umutla bakılması gerektiği, bir hediye olduğu düşüncesi ile hareket ediyor. Öyküyle seyirci arasına ince bir duvar örerek, kapalı kapılar ardında yaşanan insanlık suçu ile bizi yüzleştiriyor. Film aynı zamanda, çaresiz insanların yalnız olmadıklarını, onlara her zaman yardıma hazır kurumların var olduğunu anlatıyor.

Filmin başarısının evrenselliğinden geldiğini belirten Film Yönetmeni Lee Daniel , film ile birlikte gittiği ülkelerde gördüğü durumların kendisini şaşırttığını söylüyor. Oprah Winfrey ise bu film sayesinde insanların bu olaylara kayıtsız kalmayacaklarını ve bir daha Precious gibi insanların görünmez olmasına izin vermeyeceklerini belirtiyor.



Filmin konusu:
Yıl 1987. Yer Harlem. Bu kadarı bile, ne tür bir dram izleyeceğimizin ipuçlarını veriyor. Ama ötesini tahmin etmek de, görünce inanmak da zor. Claireece ‘Precious’ Jones, babası tarafından tecavüze uğrayan, annesi tarafından sürekli sözel ve fiziksel şiddete maruz kalan, okuma yazması olmayan, 16 yaşında obez bir genç kız. Babasından ikinci defa hamile kalınca, okuduğu okuldan ayrılmak zorunda kalıyor. Ancak, müdürün aracılığıyla gönderildiği ‘alternatif’ okul, karanlık hayatının içinde, uzakta bir yerlerde de olsa bir ışık görmesine yardımcı oluyor. Gabourey Sidibe’ın göz dolduran bir gerçekçilikle oynadığı Precious’un yaşadığı kabusların önüne çektiği beyaz düşler, bizi, tecavüze uğrarken kendini bir müzik klibinde kurguladığı, aynaya baktığında sarışın ince bir kız gördüğü sürreal dünyalara götürüyor. Ama hiç zavallı biri değil Precious. Hayal gücü kuvvetli cengaver bir Harlem çocuğu. Precious’un ‘kıymeti’, belgeseli çağrıştıran toplumsal gerçekçilikle eğlenceyi ustaca harmanlamasından geliyor.



En İyi Yardımcı Kadın Oyucnu Ödüllerini Mo’nique topladı
Mo’nique Precious filmindeki performansıyla hemen hemen bütün festivallerden ödülle ayrılıyor. Oscar, Altın Küre, BAFTA Film Ödülleri, COFCA Award, Bağımsız Spirit Ödülleri ve daha birçok ödül törenine “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülleriyle damga vurdu. Pudra.com olarak biz de en az film kadar Mo’nique’, merakla bekliyoruz!

Filmin oyuncu kadrosunda ise Gabourey Sidibe, Paula Patton, Mariah Carey, Sheri Shephard ve Lenny Kravitz gibi isimler var.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER