› 
 › 
pudra.com 15.01.2010

Haftanın filmi: Sherlock Holmes

Guy Ritchie’nin yönetmenliğini, Robert Downey Jr. ve Jude Law’ın oyunculuğu üstlendiği Sherlock Holmes 15 Ocak’tan itibaren vizyonda.

“Suç yaygın bir şey. Mantık ise nadir bulunur.”

Haftanın filmi: Sherlock Holmes

Sherlock Holmes, nesiller boyu bariz olanın ötesini görmenin—hile bulutu ardındaki gerçeği bulup çıkarmanın simgesi oldu. 19. yüzyılın sonlarında yaratılan ve Sir Arthur Conan Doyle'un yazdığı bir dizi öykü ve romanın baş kahramanı olan ve maceraları İngiliz dilinin tarihinde en çok okunan eserler arasında bulunan dahi dedektif, popüler kültürün en uzun ömürlü simalarından biri haline geldi.

Snatch, Lock Stock and Two Smoking Barrels gibi filmlerin başarılı ve dinamik yönetmeni, Madonna’nın eski kocası olarak da bilinen Guy Ritchie’nin objektifinden Sherlock Holmes filmi 15 Ocak’tan itibaren vizyonda. Robert Downey Jr. ve Jude Law’ın rol aldığı film daha vizyona bile girmeden çok konuşulmuştu. İşte sizler için araştırdığımız Sherlock Holmes’un tüm detayları!



Filmin konusu…
Sherlock Holmes, en karmaşık gizemlerin kalbindeki gerçeği ortaya çıkarmasıyla ün salmıştır. Güvenilir dostu Dr. John Watson'ın ve gerek eşi olmayan gözlem gücü, gerek sonuç çıkarma konusundaki inanılmaz yeteneği, gerekse yumruklarının kaba kuvveti ile meşhur hafiye her türden suçlunun takibinde eşsizdir. Ama şimdi Londra üzerinde fırtına bulutları dolaşıyor; Holmes'ün hiç karşılaşmadığı gibi bir tehdit bu... Ve tam da aradığı gibi bir mücadele.

Bir dizi vahşi ve ayin özelliği taşıyan cinayetten sonra, Holmes ve Watson tam zamanında yetişip son kurbanı kurtarıyor ve katili açığa çıkarıyorlar: Karanlık güçlerle ilişkisi nedeniyle mahkumları da gardiyanları da dehşete düşüren, insafsız Lord Blackwood, ölümün kendisine hiçbir şey yapamayacağı konusunda Holmes'ü uyarıyor. Gerçekten de, idamı tam da Blackwood'un planlarına uygun işliyor. Ve tüm işaretler Blackwood'un sözünü tuttuğunu gösterirken, görünüşteki dirilişi Londra'yı paniğe, Scotland Yard'ı paniğe sevk ediyor. Ama Holmes için, oyun başlıyor.

Blackwood’un ölümcül planını durdurmak için zamana karşı yarışan Holmes ve Watson'ın daldığı karanlık sanatlar ve şaşırtıcı teknolojilerle dolu dünyada, kimi zaman mantık, suçla savaşta en iyi silah... ama iyi bir sağ kroşe de sık sık işe yarıyor.



Oyuncular hakkında…
Efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü canlandıran Robert Downey Jr., Arthur Conan Doyle'un en ünlü karakterine dinamik ve yenilikçi bir şekilde hayat veriyor. Meşhur zekâsı kadar güçlü dövüş becerilerine de sahip olan Holmes, davanın kalbine inmek için eşsiz yöntemlerini uyguluyor ve başkalarının göremediği şeyleri bulmak için kimsenin düşünmediği yerlere gidiyor.

Jude Law, Holmes'ün uzun süredir iş arkadaşı olan ve evli bir erkek olarak yeni bir yaşama başlamadan önce belki de son davasında Holmes'e katılan Watson'ı canlandırıyor. Rachel Mc Adams, çekici olduğu kadar tehlikeli, Holmes'le yaşadığı fırtınalı ilişki dedektifin çözemediği tek bilmece olarak kalan Amerikalı Irene Adler rolünde. Mark Strong zekâsı ve insaf bilmez hırsıyla yabana atılmaz bir rakip olan Lord Blackwood'u oynuyor. Eddie Marsan, muhteşem Sherlock Holmes'ten etkilendiği kadar ona sinirlenen Scotland Yard Müfettişi Lestrade olarak boy gösteriyor.

Filmde aynı zamanda Rachel McAdams, Mark Strong, Kelly Reilly, Eddie Marsan, James Fox, William Hope, Hans Matheson, Bronagh Gallagher gibi isimler de rol alıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER